Dinkelcookies med blåbär. Bild: Arla Köket

Dinkelcookies med blåbär

Recept för cirka 15 stycken

Cookies med sesamfrön som sötats med honung. Spröda och goda kakor med mjukt sega blåbär att ta med att äta efter träning eller som mellanmål.

Publicerad 2015-06-01 | peder@vardagspuls.se

Ingredienser:

2 ½ dl siktat dinkelmjöl
½ dl sesamfrön
1 tsk vaniljsocker 
100 g smör
½ dl honung 
70 g torkade blåbär

 

Gör så här

  1. Mixa mjöl, sesamfrön, vaniljsocker och smör till smulor.
  2. Tillsätt honung och mixa ihop till en boll. Ta upp på mjölad bänk och knåda snabbt in blåbären.
  3. Forma till en rulle, cirka 15 cm lång. Linda in i plastfolie och låt ligga i kyl 1 timme.
  4. Sätt ugnen på 175°. Skär degen i cirka 1 cm breda skivor. Forma dem runda och lägg på plåt med bakplåtspapper.
  5. Grädda i mitten av ugnen 10–12 minuter. Låt svalna på plåten.