Lättbakade och nyttiga kakor med kaffesmak. Bild: Arla Köket

Hasselnötskakor med kaffe

Recept för 16 stycken

En liten GI-kaka smakar bra till kaffet. Lättbakat och lite nyttigare!

Publicerad 2015-06-01 | Arla Köket

Ingredienser:

100 g rostade hasselnötter
1 dl dinkelflingor 
50 g finriven mörk choklad 70% 
25 g rumsvarmt smör 
1 äggula 
2 msk honung 
1 tsk kallt, starkt kaffe

 

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Lägg 16 hasselnötter åt sidan. Mixa resten med dinkelflingor till smulor.
  2. Tillsätt choklad, smör, äggula, honung och kaffe. Mixa tills det bildar en boll.
  3. Forma bollar av smeten och lägg på plåt med bakplåtspapper. Tryck ner en nöt i varje kaka.
  4. Grädda i mitten av ugnen 9–10 min.