Robin Paulsson Bild: JanErik Henriksson/TT, Johnér Bildbyrå

Robin Paulsson: "Det är min sommarpärla i Sverige"

Solig turné och grillförsök för komikern

Man kan tycka att Robin Paulsson, 31, förtjänar en lååång semester efter vårens marathon-insats i Melodifestivalen.
Vi tar tempen på komikerns sommar.

Publicerad 2015-06-10 | Vardagspuls

Komikern Robin Paulsson var bara 22 år när han fick sin egen talkshow på Svt. Ett uppdrag han klarade med den äran, och ”Robins” har rullat på sedan dess. Därefter har han även hunnit vara stammis i ”Parlamentet”, leda Melodifestivalen – och bli pappa. Det sistnämnda kommer han att ta upp i sitt sommarprat den 11:e juli.

– Jag kom på en massa skämt under förlossningen – som jag inte drog. Jag ska prata om hur det var att bli pappa, och hur man tänker som komiker, när det passar sig att skämta, och när det absolut inte är läge.

Men utöver att hålla låda i P1 kommer även den populäre ståuppkomikern att ge sig ut på vägarna med kollegor som Özz Nüjen och Nour El-Refai.

– I juli drar jag iväg på turné med Sunny standup-gänget. Det ska bli jättekul! Men sedan ska jag vara ledig. Vi kommer att vara ganska mycket i Norge eftersom min fru kommer därifrån, så vi kommer att hälsa på hennes släkt.

Vad händer annars i sommar?

– Jag och min fru har också pratat om att åka till ön Ven i Öresund. Det är otroligt fint där, en riktig sommarpärla med den där lilla hamnen. Så där hittar ni mig, förhoppningsvis.

Blir det en aktiv semester? Ni programledare har väl press på er att hålla er i form?

– Ha! Så är det nog. Jag tycker alldeles för mycket om mat, så jag kompenserar genom att röra mycket på mig. Jag går gärna dit jag ska, och nu blir det timslånga promenader med barnvagnen. Dessutom försöker jag komma i väg till gymmet ett par gånger i veckan. 

Vad blir det för sommarmat? Grillar du?

– Vi grillar alldeles för lite i min familj, faktum är att vi inte ens äger en grill. Vi har precis flyttat in i en ny lägenhet, så det har inte blivit av. Men nu måste vi börja testa på grillandet. Vi är inte så duktiga i köket, varken min fru eller jag. Vi är glada om vi lyckas lägga på två laxfiléer.

Fakta Robin Paulsson

Gör: Komiker, manusförfattare och programledare.
Född: 28 december 1983 i Åkarp.
Bor: Lägenhet i Malmö.
Familj: Frun Live Lausund och sonen Benjamin.
Bakgrund: Började som ståuppkomiker 2001. Fick sin egen talkshow, ”Robins”, 2006. Har skrivit manus till ”Time Out”, ”Extra allt" och ”Kvarteret Skatan”. Har lett Svenska idrottsgalan och Melodifestivalen.
Aktuell: Sunny standup-turné i juli, sommarvärd i P1 den 11:e juli. Kommer utöver papparollen och livet som komiker även avhandla i sitt sommarprat hur det var att få sin egen talkshow vid 22 års ålder: ”Det var ju inte alltid helt lätt, kan jag säga."