mjölktulpan Bild: Arla

Steg för steg – så gör du en mjölktulpan

Publicerad 2015-10-20 | Vardagspuls

1. Du behöver mjölk och en bred kopp espresso. Värm mjölken till ca 65 ̊ och skumma eller vispa den till ett krämigt skum. Häll den i en kanna och håll den först högt uppifrån så att mjölken åker under espressons crema (det översta skiktet på espresson).

2. Fortsätt att luta koppen, sänk kannan så att den kommer närmare koppen. Häll på skummet lite snabbare så att det sammetslena skummet lägger sig ovanpå kaffet.

3. Gör ett vitt fält i bortre delen av koppen, det ska bli tulpanens blad.

4. Gör ett likadant mjölkfält, fastän mindre i den del av koppen som är närmast dig. Höj snabbt kannan upp från koppen och häll en smal blomstjälk av mjölk från blommans topp ner till bladet. Klart!