kaffe med mjölk och kanelbulle Bild: Johnér

Så påverkar mjölken smaken på ditt kaffe

Vardagspuls

Mjölk till kaffet – spelar det egentligen någon roll vilken man väljer?
Absolut! menar baristan Alexander Ruas. Här beskriver han de olika mjölksorternas smaker – och till vilket kaffe de passar bäst.

Publicerad 2015-10-20 | kajsa@vardagspuls.se

Standardmjölk

Harmonisk och bärig smak

En mångsidig mjölk som är extra god till cappuccino men som även går bra till bryggkaffe. Smakar toppen till ett mustigt kaffe från Indonesien eller ett mer balanserat kaffe från Brasilien.

Mellanmjölk

Balanserad och tillgänglig smak

Mjölk som ger balans till alla kaffesorter. Ypperlig till cappuccino gjord på sött och balanserat kaffe från Latinamerika.

Lättmjölk

Frisk och finstämd smak

Är utsökt gott till en elegant kopp krispigt filterkaffe från östra Afrika där den delikata munkänslan matchar kaffet på ett framgångsrikt sätt.

Lattemjölk

Lyxig och elegant smak

Erbjuder de bästa förutsättningarna för att skapa en mjuk och silkeslen munkänsla och följsamt skum. Perfekt när presentationen skall bli något extra.