Kaffe med mjölk Bild: Mostphotos

Så påverkar valet av mjölk smaken på ditt kaffe

Vilken sort föredrar du?

Mjölk till kaffet – spelar det egentligen någon roll vilken man väljer?
Absolut! menar baristan Alexander Ruas. Här beskriver han de olika mjölksorternas smaker – och till vilket kaffe de passar bäst.

Publicerad 2015-10-20 | Senast ändrad 2017-04-06 | Vardagspuls

Standardmjölk

Harmonisk och bärig smak. En mångsidig mjölk som är extra god till cappuccino men som även går bra till bryggkaffe. Smakar toppen till ett mustigt kaffe från Indonesien eller ett mer balanserat kaffe från Brasilien.

Mellanmjölk

Balanserad och tillgänglig smak. Mjölk som ger balans till alla kaffesorter. Ypperlig till cappuccino gjord på sött och balanserat kaffe från Latinamerika.

Lättmjölk

Frisk och finstämd smak. Är utsökt gott till en elegant kopp krispigt filterkaffe från östra Afrika där den delikata munkänslan matchar kaffet på ett framgångsrikt sätt.

Lattemjölk

Lyxig och elegant smak. Erbjuder de bästa förutsättningarna för att skapa en mjuk och silkeslen munkänsla och följsamt skum. Perfekt när presentationen skall bli något extra.

Varma och kalla kaffedrinkar

Kardemummakaffe

Ett kryddigt och gott kaffe med smak av kardemumma. Värmande och välsmakande efter en dag i skidbacken!

Här hittar du receptet på kardemummakaffe 

Kaffedrink med vaniljkaramell

En ljuvligt god mjölkdrink med smak av kaffe och karamell. Uppiggande och gott!

Klicka här för att komma till receptet

Chokladkaffe med kanel

Mochaccino är kaffe latte med choklad i! Här är det också tillsatt kanel som ger en god och kryddig smak, funkar lika bra med kardemumma!

Här hittar du receptet