sommar semester jobba tips Bild: Johnér Bildbyrå

Tittarna: "Så får vi semesterkänslor när vi jobbar på sommaren"

11 sköna tips för sommarkänslor

Blev det en jobbsommar? Attans.
Men du kan fortfarande få härliga semesterkänslor om du utnyttjar din lediga tid rätt.
Här är tittarnas bästa tips.

Publicerad 2015-06-04 | Senast ändrad 2017-07-14 | Vardagspuls

"Att ta ett kvällsdopp i sjön är sommar för mig och fungerar alldeles utmärkt även efter en arbetsdag!"
Ritva, på Vardagspuls facebooksida

"Morgonpromenad med min sambo. Låååånga när vi båda är fria, korta när sambon ska iväg, jobbar jag så går jag en runda och kollar in vad som händer i trädgården med kaffekoppen i handen. Sen grillar vi jämt... Funkar i alla väder. Cykla till Havsbaden vid sol. Kanske en mc-tur även en jobbhelg... Cykla i hela Ängelholm med lilltjejen på kvällen. Och är vi trötta på sol lägger vi oss i källaren och tittar på film."
Camilla, på Vardagspuls facebooksida

"Jag jobbar som sjuksköterska och det blir ofta jobb på somrarna. Men jag och min man brukar boka rum på ett litet hotell i skärgården och dit åker vi ut fredag kväll till söndag. Det blir som en liten minisemester mitt i jobbperioden."
Erika, i mejl in till redaktionen

"Picknick är väl det underbaraste man kan göra på sommaren med barnen. Om man inte har en bil, så kan man ju ta bussen ut i naturen. Eller ta med sig Triangiakök ut i naturen och laga mat med barnen. Man behöver ju inte åka så långt bort för att använda den. Tälta är ju också underbart med barn."
Marie-Louise, på Vardagspuls facebooksida

"Njuta av de ljusa kvällarna känns som det viktigaste för mig! Jag tar alltid sköna kvällspromenader med våran hund och passa på och bada kvällsbad i sjön! Det kan man göra hela sommaren, då glömmer man bort att man inte har semester!"
Hanna, i mejl in till redaktionen

"Jag bor nära havet så efter jobbet blir det ofta bad. Då känns det nästan som semester fast man jobbar. Tror även på att bryta rutinerna på andra sätt. En öl på stan en vardagskväll eller gratis parkteater."
Fredrika, på Vardagspuls facebooksida

"Jag brukar åka och bada direkt efter jobbet (brukar sluta kl 16 på somrarna) då hinner man få massor av sommarkänslor."
Carina, i mejl in till redaktionen

"Kom ihåg att man kan dela på varann och kan få en toppensemester."
Christina, på Vardagspuls facebooksida

"Vi brukar grilla ihop med grannarna någon gång i veckan och gärna bjuda in lite extra folk. Det är riktigt goa sommarkvällar, och då gör det inget att man jobbar dagen efter."
Lars, i mejl in till redaktionen

"Hitta på nåt med sina vänner när man väl är ledig."
Stina, på Vardagspuls facebooksida

"Jag brukar springa en runda och avsluta med ett morgondopp innan jag drar i väg till jobbet. Då har jag fått dagens dos av ljus och har den där härliga känslan med mig på jobbet."
Emilia, i mejl in till redaktionen