Zara Larsson sommar i p1 sommarpratar Bild: Pontus Lundahl/TT

Zara Larsson: ”Jag måste lära mig att koppla av”

Sångerskans 3 uppdrag för sommaren

Ständigt omskrivna och fenomenalt framgångsrika sångerskan Zara Larsson, 17, har 3 uppdrag för sig själv, berättar hon för Vardagspuls.
Vi hejar på 1 och 2. 
Men ta det tredje med en nypa salt, Zara Larsson. Det går ju så himla bra.

Publicerad 2015-06-16 | Vardagspuls

Hon har hyllats av Nicki Minaj, är svenska Twitter-scenens mest inflytelserika och debutsingeln ”Uncover” har i dagsläget sålt sex gånger platina. I sommar debuterar Zara Larsson som Sommar i P1:s yngsta sommarvärd någonsin. Och kalendern för sommaren är fullspäckad, berättar Zara Larsson för Vardagspuls.

– Det går skitbra i Europa, vilket var helt oväntat. Jag har alltid siktat på USA, men eftersom det funkar så bra i Europa så vill jag vara där en hel del i sommar. Och jag kommer att spela mycket i Sverige. Turnén börjar på Bråvalla-festivalen, och sedan är det spelningar fredag–lördag nästan varje helg.

Den ständigt omsusade sångerskan har tre uppdrag för sig själv i sommar. Följande:

1. Lära mig att ta det lugnt. ”Jag kopplar aldrig av. Allt jag tänker på är på min turné och mitt nya album. Jag tror att jag borde fokusera på att sova lite bättre. Jag har så himla kul men jag går och lägger mig alldeles för sent, ofta vid tre-tiden, jag sover ju inte alls. Så jag borde väl börja dricka kamomillté och känna lugnet.”

2. Börja motionera.Jag rör inte på mig. Min enda träning är inför spelningar, lite dansrepetitioner. Men jag ska försöka bli bättre på det. Det är ju jättebra att gå ut och springa och ta sig iväg till gymmet.”

3. Tänka på vad jag säger.Jag känner mig ganska fri ändå, trots att jag blir så uppmärksammad. Jag blir inte förföljd av fotografer. Jag tar tunnelbanan varje dag. Men allt jag säger blir i princip omskrivet. Så jag får tänka lite på vad jag säger. 

Sommarpratet då? Där kommer Zara Larsson att berätta mer om sig själv. Kanske för en helt ny publik.

– Jag kommer att prata om hur det är att vara 17 år. Hur det är att alltid vara yngst i alla sammanhang. Jag vet ju att de flesta som lyssnar är lite äldre än jag är, och då kanske jag får introducera mig på nytt. Då får jag berätta vad jag står för, säger hon.

Fakta Zara Larsson

Gör: Artist.
Född: 16 december 1997 i Stockholm.
Bor: Hos föräldrarna utanför Stockholm.
Bakgrund: Vann ”Talang” i TV4 år 2008. 2013 släpptes singeln ”Uncover”.
Kuriosa: Zara Larsson är den person som har störst inflytande på svenska Twitter, enligt kartläggningen Twittercensus.
Aktuell: I fjol kom hyllade debutplattan ”1”. Sommarvärd i P1 den 25:e juli. Spelar på Bråvalla-festivalen den 25–27 juni tillsammans med Kent, Say Lou Lou, Robbie Williams, In Flames, med flera.