Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Agneta Sjödin Bild:

”Då vill jag dra ur kontakten”

Agneta Sjödin gillar sci-fi – och hatar stress

Agneta Sjödin tycker de bästa dagarna är de utan en massa måsten. Då tar hon sovmorgon, tränar och bara är i sitt alldeles egna tempo. 
Och så älskar hon att byta miljö.
– Jag vill uppleva en plats utifrån olika aktiviteter.

Publicerad 2015-02-11 | Vardagspuls
Gör till vardags:

– Skriver på en ny roman, tränar inför Coast2Coast och cykla halvvägs över USA och är programledare för nu senast Agnetas nyårskarameller och Fångarna på Fortet. 

Tittar på:

– Jag väljer vad jag vill titta på on demand och gärna en film. Senaste favoriten är filmen ”Paul” som handlar om en alien.
Jag gillar nästan alla Steven Spielbergs filmer från Hajen till Super8, han gillar ju också science fiction. Den världen gillar jag också. På morgnarna tittar på Nyhetsmorgon på morgnarna och väljer rätt mycket TV4 om det inte är Downtown Abbey, min favoritserie. 

Lyssnar på:

– Det blir mycket Sting. Jag började lyssna på Police när jag var 14, Sting har följt med mig sedan dess. Men jag lyssnar på allt möjligt. Min dotter är väldigt intresserad och vi har en gemensam Spotify-lista. I går såg jag en tre timmar lång dokumentär om The Eagles som var full med bra musikhistoria från 1970-talet. Något jag inte gillar är dansbandsmusik eller om det blir för hårt. 

Vanligaste vardagsmiddagen:

– Jag äter rätt mycket fisk och gillar soppor. Lax äter jag en hel del, och röding. Jag brukar göra matiga sallader och där kan man slänga i en hel del. Favoritsoppan är nog broccoli eller avokado, och jordärtskocka är gott och då kan man slänga i lite fisk i den.

Följer du recept:

– Nej, jag följer inga recept, jag gjorde det ett tag men inte längre. Men det kanske blir en förändring nu när jag jobbar med vardagspuls. 

Får hög positiv puls i vardagen av:

– De där dagarna när jag styr allting själv, när jag sätter agendan. Att gå upp när jag vaknar, träna när jag vill, sitta och skriva och jobba efter eget tempo och ser en film. Sedan tycker jag om att resa. Att bara byta miljö tycker jag är fantastiskt. Och så vill jag göra saker när jag reser – som att åka skidor, cykla eller uppleva ett land utifrån olika aktiviteter. 

Får hög negativ stresspuls i vardagen av:

– Det är stress. När jag upplever att alla drar och sliter i mig, telefonen ringer och det blir för mycket. Då vill jag bara dra ur kontakten. Jag försöker undvika det i perioder och säger nej till mycket för att fokusera.

I Vardagspuls på TV4 – vad vill du lyfta fram?

– Att få folk att bli lite mer medvetna om hur de kan må bra och helst må lite bättre. Jag ser mig som en länk mellan de som sitter inne med kunskap och de som vill bli bättre. Att lyfta folkhälsan och att den som tittar sakta men säkert hittar sin egen väg till välmående.

Agneta Sjödin

Agneta Sjödin

Namn: Agneta Sjödin
Familj: Dotter Maja 17 (i maj)
Ålder: 47 år
Bor: Nacka

Agneta på webben: www.agnetasjodin.com
Facebook: www.facebook.com/agnetasjodin
Instagram: @agnetasjodin