Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

familkje skänker bort julfirande Bild: Blocket, privat

Familjen Ljungström skänker bort julfirande

”Vi har sex stolar över som vi tänkte fylla”

”Vi äter jullunch, tittar på Kalle Anka, öppnar julklappar och umgås i soffan”
Så står det i en annons som ligger ute på blocket just nu. Det är familjen Ljungström från Åkersberga som skänker bort julfirande till den som inte har någon att fira jul med.
– Under julen måste det ju vara jättemånga som sitter ensamma, säger Berith Ljungström.

Publicerad 2015-12-15 | Vardagspuls

En annons som sprider extra mycket värme på köp-och säljsajten Blocket just nu är Berith Ljungströms, där hon skänker bort julfirande hemma hos sig och sin familj till den som inte har någon att fira jul med.
”Vi bjuder in 1-2 ensamstående, med eller utan barn, gammal eller ung, att fira julafton med oss. Vi äter jullunch, tittar på Kalle Anka, öppnar julklappar, fikar, knäcker nötter, äter julmiddag, lyssnar på julmusik och umgås i soffan. Familjen består av: mamma, pappa, tjej 6 år, tjej 5 år, utbytesstudent 16 år, morfar, liten allergivänlig hund. Vi är rökfria!” skriver Berith och uppmanar den som sitter ensam i jul att inte tveka, utan höra av sig till familjen och skriva några rader om sig själv.

Idén kom Berith på när hon såg ett inlägg på Facebook om en pojke som hade en enda önskan nu i jul – att han och hans familj skulle få fira jul.
– Då skickade jag ett mejl att de var välkomna men de hade redan fått jättemånga svar och valde en familj i Malmö eftersom det var där de bodde.

Men Berith kunde inte släppa tanken på att öppna upp sitt hem till jul.
– Så funderade jag på det där, det måste ju finnas väldigt många ensamma här i Stockholm och så fick jag en flash igår och tänkte att jag lägger ut en annons.

Hon hade räknat med runt fem svar. Det blev över hundra på under ett dygn. Och mejlen har trillat in från hela världen, däribland Spanien och USA.
Men trots responsen kommer annonsen att ligga kvar fram till söndag.
– Då gör vi ett urval. Och vi har räknat – vi är sex personer i vår familj och vi har sex stolar över och vi tänkte fylla dem.

Blandade reaktioner

Men det är inte alla som har varit positivt inställda till familjens generositet.
– Mycket har varit positivt, både från vänner och okända, men sen finns även de som skriver tvärtom, so;  ”Vad fan håller ni på med, hur kan ni öppna upp era hem för okända människor, det kan ju vara vad som helst ni släpper in i era hem”, berättar Berith.

Det är första gången som familjen bjuder in okända till julfirande.
– Just det har vi aldrig gjort tidigare, men vår familj har alltid haft dörren öppen för alla. Så någons kompis eller mormor som sitter ensam har fått komma till oss. Och under julen måste det vara jättemånga som sitter ensamma, säger Berith innan vi avslutar samtalet och hon ska gå igenom några till av alla mejl som strömmat in efter annonsen som avslutas med orden; ”Från oss alla, till er alla önskar vi en riktigt God Jul!”