Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Anna Malvina Svennung
Anna Malvina Svennung

Namn: Anna Malvina Svennung.
Familj: Maken Petter och stor släkt.
Ålder: 30.
Hemsida: www.annamalvina.se

Vill du ställa en fråga direkt till Anna Malvina? 
Då går det bra att mejla till annamalvina@vardagspuls.se
Svaret publiceras sedan här i bloggen – och givetvis är du som frågeställare anonym.

Gör till vardags: Är elitidrottare och aktiv i det svenska roddlandslaget (tränar ca 25 timmar i veckan). Är leg dietist med magisterexamen i kostvetenskap.

Tittar på: Aktern på min båt. Har sällan tid att titta på TV, men två klara favoriter är Spårlöst och Familjen Annorlunda.

Lyssnar på:
Allt möjligt, men helst schlager med Carola i spetsen!

Vanligaste vardagsmiddagen:
Kokt potatis med riven morot, gröna grönsaker och en klick kvarg.

Får positivt hög puls i vardagen av:
När det går framåt på träningen, exempelvis om jag sätter en teknisk detalj som jag arbetat länge med eller gör ett bra resultat på träning. Annars älskar jag att dansa, det är det bästa jag vet!

Får negativt hög puls i vardagen av: När jag inte hinner vara med familj och vänner, vilket händer allt för ofta eftersom att jag nästan alltid är upptagen med att träna.

Har du förberett dig på något sätt inför Vardagspuls? Jag har läst olika bloggar för att hitta inspiration till ett bra upplägg.

Om din mamma skulle beskriva dig hur skulle hon göra det? Hon skulle beskriva mig som glad, omtänksam och målmedveten.

Vilken är den vanligaste förändringen i tillvaron som ger snabb och bra effekt? Se till att inte bli vrålhungrig! Det undviker man genom att ha mellanmål, återhämtningsmål och snabblagad mat lättillgängligt. Då kan man slippa både dåligt humör och onödigt småätande.

När du går och handlar inför veckan vad är det som alltid slinker med? När vi göra våra ”basinhandlingar” köper vi alltid lättmjölk, kvarg, havregryn, corn flakes, torkade bönor, apelsiner, äpplen och fryst spenat.

När du ska lyxa till det lite vad gör du då? Poppar popcorn eller äter strutglass!

Om du var folkhälsominister vad är det första du skulle göra då? Jag skulle införa fler idrottslektioner per vecka i skolan. Dessutom skulle jag satsa på bra och aptitretande mat i sjukvård, skola och äldrevård för snabbare sårläkningar samt piggare barn och äldre.

”Jag är nästan alltid upptagen av att träna” Se alla inlägg i bloggen
Träningsredskap Bild: pixabay.com

Så kommer du igång med träningen 2016!

Publicerat: 2016-01-07   |  Anna Malvina Svennung

År 2016 är här och allt kan hända! Vi har ett helt nytt år framför oss och många möjligheter att få just detta år att bli som vi vill ha det. Många nyårslöften ska införlivas och då gäller det att gå in i dem med tron på att det kommer att gå! Mitt nyårslöfte är att våga tänja på mina gränser. Jag har ett eventuellt OS framför mig så det kan behövas. Vågar jag träna hårdare ger jag mig själv de bästa förutsättningarna till att ta den OS-plats jag kvalade till Sverige i somras. Oavsett vad löftet handlar om är det något magiskt med dem, man har liksom en chans till en nystart.

Löften om ett hälsosammare liv

Ofta verkar nyårslöften handla om att leva hälsosammare. En del vill må bättre mentalt och andra vill må bättre fysiskt. ”Mens sana in corpore sano” är ett latinskt uttryck du kanske känner igen? Det betyder "en sund själ i en sund kropp”, så kanske går mental och fysisk hälsa hand i hand helt enkelt.

Börja träna lagom hårt

För dem som under 2016 önskar träna mer är det bara att gratulera! Fysisk aktivitet för med sig många positiva hälsoeffekter. Våra kroppar är ju faktiskt gjorda för rörelse! Visste du till exempel att träning hämmar åldrande?! Samtidigt kan det vara bra att skynda långsamt. Kroppen behöver tid för att anpassa sig till en ökad träningsmängd. Så att gå från noll pass i veckan till fem kan ge risk för överbelastningsskador. Dessutom finns en risk att man tappar intresset efter ett par veckors hängande på gymmet.

Vad som är lagom för just dig är svårt att säga, men folkhälsomyndigheten rekommenderar att alla över 18 år rör på sig minst 150 minuter per vecka (med måttlig intensitet). Man kan dela upp minutrarna hur man vill, bara varje tillfälle tar minst 10 minuter. Exempelvis kan man gå två raska 10 minuters promenader varje dag, eller jogga 50 minuter tre gånger i veckan. Tränar man med högre intensitet rekommenderas istället minst 75 minuter per vecka.

Tips på hur man kommer igång!

Det gäller att börja i sin egen takt och att ha tålamod med kroppen oavsett vad du vill komma igång med. Här är några tips!

  1. Vill du komma igång med löpträning? Om du är otränad och har som mål att springa en mil får du börja försiktigt. Exempelvis kan du börja med att under en promenad varva mellan att springa och gå. Hur länge du springer i en följd beror på hur det känns. Förslagsvis kan du jogga en minut, sedan gå två minuter och sedan springa en minut igen och hålla på så i en kvart. Sedan kan du successivt öka längden du springer och korta ner tiden du går. Vips kommer du att klara att springa oavbrutet! Är du redan i bra form kan ddu istället lägga in tuffare och längre intervaller.
  2. Vill du lyfta tungt? Börja med styrketräning! Det går att göra såväl hemma som på gymmet. Vänj dig först vid övningarna och öka successivt vikten. Det är enkelt att göra hemma - läs exempelvis Leilas blogg för inspiration!
  3. Vill du bli smidigare? Prova rörlighetsövningar, yoga är exempelvis jättebra. Ett tips är att göra några övningar efter varje träningspass, när du ändå är varm i kroppen och har sköna kläder på dig.

I boken Aerob och anaerob träning av L Michalsik och J Bangsbo finns en massa bra fakta om träning och hur man kan variera olika intensiteter. Är man även intresserad av att utveckla bland annat rörlighet och balans måste jag rekommenda boken Muscle Action Quality: en träningsmodell för styrka, rörlighet, balans & kontroll av P Johansson och L Larsson. Där finns massa bra tips på roliga övningar!

Skynda långsamt och lycka till!

Mer:

10 knep – så håller du träningsmotivationen på topp

Så lurar du dig själv att träna hårdare

Därför är styrketräning så bra för viktminskning

Leila Söderholm tipsar om effektiv hemmaträning

9 bra anledningar till att löpträna

3 misstag som gör löprundan jobbigare

Malin Ewerlöfs 5 tips för att börja springa

5 övningar som håller dig skadefri

Träningen som får dig att sova bättre