Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Sofia Antonsson
Sofia Antonsson

Sofia Antonsson är dietist med expertis inom IBS och maghälsa. Här delar hon med sig av tips och råd som lindrar en orolig mage.

Bönor för magen Bild: Pixabay

Ät bönor och undvik magproblem!

Publicerat: 2016-02-01   |  Sofia Antonsson

Det låter ju smått otroligt, men det finns en massa bra saker i bönor som magens invånare, bakterierna, mår bra av. Lär dig vilka sorter som är bra, för dig med såväl känslig mage som plåtmage.

Prebiotiska fibrer

Bönor, ärter och linser kallas med ett samlingsnamn för baljväxter. De liknar varandra i sammansättning och näringsinnehåll och innehåller en större eller mindre mängd fibrer. Dessa benämns prebiotiska fibrer eftersom de är maten till tarmbakterierna, probiotikan. Baljväxter innehåller överlag en massa bra näring i form av vitaminer och mineraler, men också fibrer som ger en förbättrad avföring och en bättre fungerande tarm.

Producerar gas

När tarmabakterierna mumsar på fibrerna i baljväxterna bildas en del restprodukter, bland annat gas. Det är alltså helt naturligt att bli gasig i magen när du äter ärtsoppa. För dig som har orlig mage och IBS reagerar tarmbakterierna genom att producera extra mycket gas. Är din tarm då lite irriterad kan det bli obehagligt och göra ont när tarmen expanderar.   

Linser för känslig mage

För dig med IBS och orolig mage är bönor och ärter ofta svåra att tolerera. Det spelar ingen roll att du försöker vänja magen vid ökande mängder, det går bara inte. Ett bra alternativ till bönor och ärter är då linser på tetrapak. Eftersom fibrerna i baljväxter är sk vattenlösliga så löser de ut i spaden vilket gör att de blir mycket snällare för magen. Detta gäller särskilt linser som från början innehåller färre fibrer än t ex bönor. Använd linser som salladstopping, i köttfärssåsen eller i en soppa. Men kom ihåg att det måste vara de på burk eller tetra, annars kan magen sparka bakut.

Här kommer ett härligt recept på linssoppa! Välj linser på tetra och byt ut lök och vitlök mot blasten på fyra salladslökar.

Sofia