Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

 • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
 • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Sofia Antonsson
Sofia Antonsson

Sofia Antonsson är dietist med expertis inom IBS och maghälsa. Här delar hon med sig av tips och råd som lindrar en orolig mage.

Durrabröd, glutenfritt Bild: Pixabay

Baka naturligt glutenfritt – och nyttigt –med Durra

Publicerat: 2016-04-15   |  Sofia Antonsson

Durramjöl är mitt absoluta favoritmjöl! Ett naturligt glutenfritt och smakrikt sädesslag som ursprungligen kommer från Afrika och eftersom det är ett fullkornsmjöl är det fiber- och näringsrikt. Egenskaperna i bakning liknar havremjöl. För dig som vill prova kommer här ett enkelt recept som jag ofta gör som ett bra standardbröd.

Ingredienser
 till 1 stort bröd

25 g jäst

7 1/2 dl vatten

3 msk olja t ex raps

2 msk ljus sirap

1 tsk salt

200 g durramjöl

250 g ris/majs/havre/teffmjöl

40 g fiberhusk

mjöl och olja till utbakning

 

Gör så här

 1. Blanda jäst och vatten i en hushållsassistent med degkrokar. Blanda tills jästen löst upp sig.
 2. Tillsätt olja, sirap och salt under omrörning och därefter mjölet.  
 3. Blanda väl och tillsätt fiberhusk under omrörning.
 4. Kör degen i hushållsassistenten ordentligt i 5-7 minuter.
 5. Låt jäsa under bakduk ca 1 1/2 timme.
 6. Tag fram en bakplåtspappersklädd plåt. Pudra över lite mjöl och lägg upp degen på plåten. Degen är kladdig så använd kallt vatten eller olja på händerna.
 7. Arbeta in mjölet och forma till ett bröd.
 8. Putta in kanterna under röset så att det inte "flyter ut" så lätt. Låt jäsa under bakduk ca 30 min.
 9. Sätt ugnen på 200 grader. Grädda brödet i mitten av ugnen ca 1 timme. Om du vill kan du stänka in 1/2 dl vatten längst ner i ugnen för att få en hårdare skorpa på brödet.

Låt brödet svalna helt innan du skär upp det. Därefter kan det förvaras ett par dagar i rumstemperatur eller skivas upp och frysas in.

Sofia