Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Sofia Antonsson
Sofia Antonsson

Sofia Antonsson är dietist med expertis inom IBS och maghälsa. Här delar hon med sig av tips och råd som lindrar en orolig mage.

Blåbärsfrossa Bild: Pixabay

Blåbärsfrossa

Publicerat: 2016-07-24   |  Sofia Antonsson

Blåbär, sommarens godaste, nyttigaste och mest magvänliga bär finns just nu i mängder ute i skogen. Blåbäret innehåller antioxidanter som skyddar kroppen mot flera sjukdomar. Det är bra för synen, minnet och dessutom är innehållet av FODMAPs lågt. Frysta bär innehåller precis lika mycket näring som färska så passa på att fylla frysen inför vintern.

Här kommer tre blåbärsrecept som jag gillar extra mycket: 

Blåbärs- och kokosglass

4 port

1 förp Santa Maria extra creamy kokosmjölk

300 g frysta blåbär

valnötter

ev sirap, lönnsirap, vaniljsocker eller florsocker

Gör så här:
Mixa kokosmjölk och frysta bär med en stavmixer. Skeda upp i glas och toppa med krossade valnötter. Om du vill ha sötare glass kan du tillsätta sirap eller socker.

 

Blåbärsmuffins

12-15 muffins

4 dl glutenfri mjölmix alt 4 dl naturligt glutenfritt mjöl och 1 tsk husk

3 dl strösocker

2 1/2 tsk bakpulver

1/2 tsk salt

100 g smält smör

2 dl laktosfri mjölk

2 ägg

1 tsk äkta vaniljpulver (eller 2 tsk vaniljsocker)

Gör så här:
Sätt ugnen på 175˚. Blanda mjöl, socker, bakpulver och salt i en bunke tillsammans med det smälta smöret. Häll i 1 dl mjölk och blanda smeten slät. Vispa resten av mjölken tillsammans med ägg och vaniljpulver med elvisp. Tillsätt mjöl- och mjölkblandningen lite i taget. Fyll muffinsformar till max 2/3 och lägg i några blåbär i varje form. Grädda mitt i ugnen 20–25 minuter.

 

Smulpaj med blåbär 

1 dl strösocker

1 dl kokosflingor

1 dl havregryn (ej fiberberikade)

2 dl glutenfri mjölmix alt 2 dl naturligt glutenfritt mjöl och 1 tsk husk

150 g kallt smör 

Gör så här:
Nyp ihop socker, kokosflingor, havregryn, mjölmix och smör tills det blir en smulig deg. Sätt ugnen på 200˚. Blanda 500 g färska eller frysta blåbär med 1/2 dl strösocker och 2 msk potatismjöl. Lägg bärblandningeni botten av en smord ugnsfast form och strö över smuldegen. Grädda pajen gyllene i mitten av ugnen ca 25 minuter.

Sofia