Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Sofia Antonsson
Sofia Antonsson

Sofia Antonsson är dietist med expertis inom IBS och maghälsa. Här delar hon med sig av tips och råd som lindrar en orolig mage.

Glutenfria drömmar Bild: Sofia Antonsson

Drömmar som smakar som en dröm

Publicerat: 2016-01-24   |  Sofia Antonsson

Idag var jag sugen på att baka. I min mormors gamla receptsamling hittade jag ett recept på drömmar som jag direkt fastnade för. Minnet av när man satt hemma hos henne och mumsade på frasiga och spröda drömmar kom tillbaka så jag bestämde mig för att prova en glutenfri variant. Och gissa om de blev bra!? Fungerade hur bra som helst i glutenfri tappning och barnen i testpanelen gav tummen upp allihopa. Jösses, det blir till att stoppa undan dem långt in i ett skåp. Drömmarna går också bra att frysa för den som vill. Bara att plocka fram när andan faller på. Här kommer receptet:

ca 40 st
75 g rumsvarmt smör
1½ dl socker
½ dl olja (rapsolja)
2 tsk pofibrer
150 gr glutenfri mjölmix alt ris, teff, majs eller boveteblandning
½ tsk hjorthornssalt
1 msk vaniljsocker
gör så här
Vispa smör och sockret med elvisp så att det blir fluffigt. Tillsätt oljan och fortsätt vispa så att smeten blir vit och porös. Blanda i pofiber, rör om och fortsätt att blanda i mjölmix, hjorhornssalt och vaniljsockrer. Rulla kakdegen till en rulle och dela den i fyra lika stora bitar. Rulla alla fyra till fingertjocka rullar och skär i tio lika stora bitar. Rulla till kulor och lägg på en bakpappersklädd plåt. Grädda i mitten av ugnen i 150 grader ca 15-18 minuter. Öppna inte ungsluckan förrän mot slutet. Kakorna skall vara svagt gula med små sprickor på ytan.
Det går också bra att smaksätta drömmarna på olika sätt. 
Ha en skön vecka!
Sofia