Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Sofia Antonsson
Sofia Antonsson

Sofia Antonsson är dietist med expertis inom IBS och maghälsa. Här delar hon med sig av tips och råd som lindrar en orolig mage.

Vegobiffar Bild: Sofia Antonsson

Godaste vegobiffarna

Publicerat: 2015-08-12   |  Sofia Antonsson

Vi har bestämt oss för att äta mer vegetariskt hemma hos mig. Två gånger i veckan ska dte bli, och då räknas inte pannkakor på torsdagen :) Vegetarisk mat är inte mitt starka område och kombinerat med att äta FODMAP blir det ännu lite knepigare eftersom nästan alla baljväxter och soja går bort. Det blir till att fokusera på linser på tetrapak, som är godkänt i FODMAP, och möjligtvis quorn. Men jag tror nog att det får bli lite naturligt vegetariskt till en början, utan köttersättningsprodukter. Sagt och gjort, igår startade vi den gröna trenden genom att göra supergoda biffar med morot, zucchini och halloumi. Till det sallad och en yoghurtsås med lime och ingefära. Det blev verkligen över förväntan även om biffarna är lite svåra att göra snygga då de är något svåra att få att hålla ihop. Men, det spelade ingen roll för smaken. Gott, enkelt och skönt mättande. Jag fortsätter att reka vegetarisk mat!

Här är receptet:

1 zucchini

3 stora morötter

1 paket halloumiost, ca 200 g

2 ägg

salt och peppar

Skala morötterna. Riv zucchini, morötter och halloumiost på ett rivjärn. Lägg i en bunka och tillsätt äggen. Smaka av med salt och peppar. Tänk på att osten i sig är salt så ta inte för mycket. Forma till platta biffar och kräma ur så mycket vätska som möjligt. Stek i smör & rapsolja ca 4 min på varje sida.

Riv en bit, ca 2 cm, ingefära och blanda med 2 dl matlagningsyoghurt och saften från 1/2 lime. För den som vill är det gott att tillsätta 1 tsk honung också. Servera biffarna med grönsallad, tomat och yoghurtsås.

Smaklig måltid!

Sofia