Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Sofia Antonsson
Sofia Antonsson

Sofia Antonsson är dietist med expertis inom IBS och maghälsa. Här delar hon med sig av tips och råd som lindrar en orolig mage.

Nötter Bild: Johnér

Hur ska man tänka med mellanmål om man har allergier?

Publicerat: 2015-08-27   |  Sofia Antonsson
Kategori: Hälsa

Under tisdagens chatt kom det in en hel del frågor som jag inte hann svara på. Därför publicerar jag dem här kommande dagar. Hoppas att ni alla blir nöjda med svaren. Här är första frågan:

Hej!

Jag heter Sofie och har lite frågor. Jag är en aktiv tjej som gillar att hålla igång och vara ute i friska luften men har många allergier.  Men min fråga handlar om maten.  Jag vill försöka äta nyttigt och kanske gå ner lite men framförallt känna mig "fitt" men tycker det är svårt med alla allergier. Tål inte så mycket frukt och grönt t.ex. 
Det jag är allergisk mot är:
Jordnötter
Hasselnötter
Alla nötter
Sojaprotein
Alla baljväxter
Stenfrukter
Tomat
Morötter
Har ni några bra typ på vad man kan göra/tänka på för att bli nyttigare?
För brukar ju i vanliga fall vara att äta mer grönsaker/frukt, äta baljväxter och ta lite nötter istället för sötsakerna.. 
Hoppas på svar!
Hej Sofie!
Att ha allergier är vanligt och gör det lite mer komplicerat när det kommer till nyttig mat. Jag tänker att det viktiga är att hitta bra alternativ och inte fokusera så mycket på vad man inte kan äta utan på det du kan äta. I stället för nötter går frön bra att använda. Baljväxterna kan du ersätta med andra fiberrika alternativ som t ex rotsaker. Bär är perfekta som kompliment till de frukter du kan äta. Torkade frukter och frön kan du välja som mellanmål eller snacks. Mitt förslag är att du sätter dig ner och gör en lista på de saker som du kan äta. Utifrån den är det enkelt att planera och ta med mat som är nyttig.
Lycka till!
Sofia