Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Sofia Antonsson
Sofia Antonsson

Sofia Antonsson är dietist med expertis inom IBS och maghälsa. Här delar hon med sig av tips och råd som lindrar en orolig mage.

frukost Bild: Pixabay

Knepigt med frukost för vissa IBS-magar

Publicerat: 2016-04-26   |  Sofia Antonsson

Att frukosten är det viktigaste målet får vi ofta höra men för en IBS-mage kan frukosten bli lite knepig beroende på hur magformen är. Att äta regelbundet är extra viktigt om namn har IBS då magen behöver ett jämnt flöde av mat för att fungera optimalt. När vi börjar äta skickas signaler ner genom hela mag-tarmsystemet att nu ska maten skjutas framåt och tarmarna börja jobba. Kommer dessa signaler någorlunda i jämn takt och med lagom mycket mat varje gång fungerar det arbetet mycket bättre.

För en "snabb" mage kan frukosten innebära att välja mat för att magen inte ska dra igång för mycket. Och vad är då bra val? Jo, kaffet är bra att ta bort eller minska på. Det är också viktigt att tänka på att försöka äta frukosten i lugn och ro. Blir det för stressigt kanske det är bättre att dela upp frukosten och endast äta något mindre hemma. Resten kan du ta när du kommer till jobbet om du har möjlighet. Har man en långsam mage kanske den där kaffekoppen är det man behöver för att få igång magen på morgonen och kunna gå på toaletten. Då är det inte den koppen du ska ta bort. Kanske behöver du komplettera frukosten med extra bra fibrer som physsilliumfröskal eller HUSK som hjälper många.

För både snabba och långsamma magar är fibrer av rätt sort viktigt och med FODMAP-kostbehandlingen blir det logik i vilka fibrer som fungerar bättre. Både havre och bovete som är begränsade livsmedel i elimineringsfasen kan var bra att återinföra. De allra flesta klarar dessa två i begränsade mängder och de innehåller viktiga fibrer och ger ökade möjligheter för variation i frukostmenyn. Chiafrön är det många som upptäcker och tycker att det ger en skön, lugn känsla i magen - så varför inte prova en chiapudding till frukost? När helgen kommer kanske vi har lite mer tid och vill lyxa lite - då är enkla scones perfekta!

Önskar dig en bra start på dagen!
Sofia