Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Sofia Antonsson
Sofia Antonsson

Sofia Antonsson är dietist med expertis inom IBS och maghälsa. Här delar hon med sig av tips och råd som lindrar en orolig mage.

Pumpa Bild: Sofia Antonsson

Pumpasoppa till helgen

Publicerat: 2015-10-25   |  Sofia Antonsson
Kategori: Hälsa

Halloween är äntligen här och det är dags för både godis, bus och pumpasoppa så klart! Det här året blev det en variant med kokosmjölk, men samtidigt lite sting. Toppa med timjan och lite knaperstekt bacon, det blir supergott! Pumpa av sorten Hokkaido, alltså den klassiska runda Halloween-pumpan, går bra för de flesta. Butternut däremot brukar vara lite svårare för magen.

För dig som vill göra soppan kommer receptet här:

Het pumpasoppa

4-6 port

700 g muscat eller hokkaidopumpa
3 cm ingefära
4 salladslökar (gröna delen)
1 röd chili
rapsolja
1 tsk spiskummin
2 msk kycklingfond (Bong)
1 l vatten
1 burk kokosmjölk
1 tsk koncentrerad vitlöksolja
salt och peppar
pumpakärnor
färsk timjan

GÖR SÅ HÄR
Dela pumpan i klyftor och skär bort skal och kärnor. Skär köttet i mindre tärningar. Skala och finhacka ingefäran. Hacka salladslök och chili. Fräs pumpan i rapsolja i en gryta ca 4-5 minuter. Tillsätt ingefära, salladslök, chili och spiskummin, och fräs alltsammans en stund till. Häll på fond, vatten och kokosmjölk. Låt puttra på svag värme tills pumpan är genomkokt. Mixa soppan slät med en stavmixer. Smaka av med vitlöksolja, salt och peppar. Rosta pumpakärnor i en torr stekpanna på hög värme. Rör hela tiden så kärnorna inte bränns. Strö över pumpakärnorna och färsk timjan på soppan vid servering och ät med ett gott bröd. 

Tips
Strimla bacon och knaperstek, strö över soppan vid servering.
Det är även gott med lite smulad chèvreost.