Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Sofia Antonsson
Sofia Antonsson

Sofia Antonsson är dietist med expertis inom IBS och maghälsa. Här delar hon med sig av tips och råd som lindrar en orolig mage.

Grön smoothie Bild: Pixabay

Så här börjar du veckan på bästa sätt!

Publicerat: 2016-02-08   |  Sofia Antonsson

Äntligen blir det ljusare om mornarna och jag tycker att det är lite enklare att komma upp för varje dag. Jag har en vision om att börja gå upp tidigt, en sisådär 05.30, för att få en lugn stund på morgonen och planera dagen. Tänker också lägga in ett yogapass på 15 min som start. Min favoritform är mediyoga, eller medicinsk yoga som det egentligen heter. Jag är instruktör i mediyoga och håller ibland grupper med personer som har IBS, som ett komplement till kostbehandlingen FODMAP. Mediyoga är ett väldigt efffektivt sätt att minska stressnivån i kroppen samtidigt som matsmältningen kommer igång. Nästa inlägg bjuder jag på min favorityoga som också effektivt får igång magen på morgonen.

Men nu till min favoritfrukost. Jag gör ofta smoothie på morgonen eftersom det är lite som en allt-i-ett frukost. Bara att använda det som finns hemma. Eftersom jag inte är fruktoskänslig kan jag använda rätt mycket frukt. I anant fall är det bättre att byta ut lite av frukten mot bär. Ibland gör jag bara på grönsaksjuice, men när sonen är hemma får det bli lite mer barnvänligt! I morse gjorde jag den här lite fruktigare varianten. Honungen är med bara för att den är så nyttig, men kan tas bort för den som tycker att det blir för sött.

2 port

1 banan

2 ägg

1 näve bladspenat

1 dl apelsinjuice

2 dl fryst ananas/papaya

1 kiwi

1 msk kokosolja

1 msk honung (ljust, fast)

1/2 avokado

Mixa allting och njut!

Ha en skön dag!

Sofia