Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Sofia Antonsson
Sofia Antonsson

Sofia Antonsson är dietist med expertis inom IBS och maghälsa. Här delar hon med sig av tips och råd som lindrar en orolig mage.

Grön drink Bild: Pixabay

Smoothie och juice, nyttigt eller inte?

Publicerat: 2016-05-26   |  Sofia Antonsson
Kategori: Hälsa

Har du också sett att juice och smoothieställen ploppar upp som svampar ur jorden? Det är trendigt att dricka sina måltider, men frågan är hur pass nyttigt det egentligen är att dricka den dagliga ransonen av frukt och grönsaker? 

Det finns flera saker att fundera över när det gäller drycker av frukt, bär och grönsaker. För det första är det skillnad på juice och smoothie. En juice är oftast pressad så att allt fruktkött är bortfiltrerat. Smoothie däremot innehåller fortfarande fruktköttet vilket innebär att en större mängd fibrer finns kvar och drycken höjer alltså blodsockret långsammaren än juice. Fibrerna har också andra hälsofördelar. En annan viktig fråga är vilka frukter eller grönsaker som ingår i drycken. Eftersom frukter generellt innehåller mer fruktsocker än bär och grönsaker är det bra ju mer av dessa som finns i drycken. Rena fruktjuicer och fruktsmoothies är ok att dricka någon gång då och då, men inte i större mängder varje dag. Nu vet alla som druckit en ren grönsaksjuice att det är en ganska tuff smak och det kan till en början vara lite svårt att vänja sig. Därför är det praktiskt att tillsätta en frukt för att söta upp drycken.

För dig som har en känslig mage kan det vara extra tufft att tolerera fruktsocker eller fruktos. Då är det bättre att välja en dryck gjord på grönsaker som t ex tomat, paprika, spenat, morot eller grönkål. Till det går det bra att tillsätta apelsin, kiwi, blåbär, hallon eller banan för en sötare smak. Då kan du njuta en smoothie utan att magen blir irriterad.

Här är ett recept på min favoritsmoothie:

100 g gröna blad, till exempel spenat, rucola

eller grånkål

2 msk pressad citronsaft

1/2 dl frysta eller färska hallon

2 dl laktosfri mjölk, mandel-, ris- eller

havredryck

2 cm färsk ingefära, riven

1 krm gurkmeja

1 kiwi

1/2 banan

gör så här

Mixa alla ingredienser slätt med en stavmixer eller

i en blender. Servera på en gång.

Sofia