Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Sofia Antonsson
Sofia Antonsson

Sofia Antonsson är dietist med expertis inom IBS och maghälsa. Här delar hon med sig av tips och råd som lindrar en orolig mage.

Bärbollar Bild: Sofia Antonsson

Tips på nyttiga mellanmål

Publicerat: 2015-08-26   |  Sofia Antonsson
Kategori: Hälsa

I gårdagskvällens program tipsade jag om nyttiga mellanmål om man vill tänka både på kalori- och näringsintaget. Jag tycker att det är bra med protein eftersom det mättar och inte drar igång sötsuget. Torkad frukt och nötter är också bra alternativ, men i liten mängd då de ger en massa energi. Här kommer ett par smarriga recept:

Havre och sesambräck

1 dl havregryn 
1/2 dl vita sesamfrön 
1 dl rostade valnötter 
1 dl hackade, torkade tranbär 
1 msk vatten 

Så här gör du
Rosta havregrynen och sesamfröna i en torr stekpanna på medelvärme. Låt det kallna. Grovhacka nötterna och fikonen.
Blanda allt i en matberedare och mixa ihop.
Tryck ut massan på plastfolie, ca 10x20 cm (för 30 st) . Täck med plastfolie och låt stå i kylskåp någon timme innan de skärs i bitar.

Bärbollar med torkad frukt, nötter och havregryn

125 g nöt och bärmix eller torkade tranbär och valnötter
1 dl havregryn 
1/2 dl solrosfrön 
1 dl kvarg (10 %)
Till garnering
ca 1/2 dl riven kokos 

Så här gör du
Blanda alla ingredienser i en matberedare och mixa ihop.
Garnering: Häll kokosen på en tallrik. Rulla bollar av smeten och rulla dem i kokosen. Förvara i kylskåp.

Rismellis – kokt ris med kvarg smaksatt med vanilj och honung. Servera med apelsin och hallon.

1 dl kokt ris (gärna jasminris)
1/2 dl kvarg (10 %)
1/2 krm vaniljpulver 
1/2 msk flytande honung eller sirap 
valfria bär och frukter till servering

Så här gör du
Blanda ris, kvarg och vaniljpulver i en skål. Späd ev med vatten. Smaka av med honung. Servera rismelliset med valfria bär och frukter.

Bananpannkaka

2 ägg 
1 banan
1 krm salt
1 msk smör eller olja
3 msk rostade nötter
2 msk rostade kokosflingor
150 g färska jordgubbar

Så här gör du
Mixa äggen lätt med stavmixer. Dela bananen och mixa ner med äggen. Salta lätt. Värm upp en stekpanna med kokosoljan på medelvärme. Häll i smeten i pannan och grädda pannkakorna. Hacka nötterna grovt, dela jordgubbarna och toppa pannkakan med rostade kokosflingor.

Prova också en hemgjord snacksblandning med nötter, frön, torkade tranbär och kokoschips. Perfekt att ha med sig i en liten påse i väskan när du är på språng!

Sofia