Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

 • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
 • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Hillevi Wahl bloggar om ett aktivt liv
Hillevi Wahl

Hillevi Wahl är journalist, författare, föreläsare, hälsoinspiratör – och tokig i att träna. Men innan Hillevi fyllde 45 hade hon inte tränat alls.

Runstreak Bild:

10 anledningar att springa varje dag

Publicerat: 2016-09-08   |  Hillevi Wahl

Jag är nu inne på min 62:a dag på mitt Runstreak. Det innebär att jag springer varje dag. Minst en kilometer, och max hur långt som helst. Kroppen får bestämma. I snitt har jag räknat ut att jag kutar ungefär 5 kilometer varje dag.
Innan jag startade mitt runstreak hade jag aldrig sprungit mer än tre dagar i rad. I vanliga fall, utslaget på ett år, så blev det bara 2-3 löpturer i månaden.
Så ni fattar: 63 dagar på raken! Det är ju helt fantastiskt stort! Från början hade jag siktat in mig på magiska 51 dagar, eftersom jag ville fira att jag fyllde 51 i år. Men det flyter på så bra och jag mår så förträffligt av det här, att jag fortsätter köra på. Nästa mål är 99 dagar i rad, en lagom jämn siffra, haha.
Varför ska man då springa varje dag? Här är mina tio bästa anledningar just nu:

 1. Jag springer sju minuter fortare på 5 kilometer! Slår mitt personbästa på alla distanser hela tiden. Coolt!
 2. Jag har helt omdefinierat vad en uppförsbacke är. Förr kunde jag börja gå i en liten-liten-liten backe. Men nu kutar jag rakt upp och över ganska långa sega backar med oförminskad fart. Starkt!
 3. Jag går ner i vikt. Sedan jag började mitt runstreak har jag gått ner sex kilo. Just sayin.
 4. Jag är mycket gladare. Tidigare kunde det gå lite upp och ner med humöret. Inget konstigt med det, egentligen. Men sedan jag började springa är jag liksom glad hela tiden.
 5. Jag har omdefinierat bilden av mig själv. Jag hade ingen aning om att jag kunde springa 62 dagar i rad. Nu är jag verkligen en riktig löpare.
 6. Jag har lärt känna min kropp på ett nytt roligt sätt. Kroppen har sina cykler, det märks tydligt när man känner in den varje dag. Att springa några kilometer varje dag är som att snacka med sin kropp. Att verkligen känna in den, respektera den. Det är vackert.
 7. Min ansträngningsastma är betydligt bättre! Eftersom jag slarvar med min astmamedicin när jag inte tränar, så har mitt runstreak blivit ett bra sätt att dagligen komma ihåg att ta medicinen. Därmed har jag fått ett mycket bättre flås.
 8. Jag har omdefinierat vila. Det går utmärkt att jogga två kilometer i långsamt tempo och använda det som en slags aktiv vila. Mycket bättre än att ligga platt på rygg. (Och nej, jag har inte ont någonstans, tvärtom.)
 9. Jag slipper nästan helt migränanfall sedan jag började mitt runstreak. Bara en sån sak!
 10. Jag har börjat få fart på familjen. Löparglädjen smittar!