Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

 • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
 • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Hillevi Wahl bloggar om ett aktivt liv
Hillevi Wahl

Hillevi Wahl är journalist, författare, föreläsare, hälsoinspiratör – och tokig i att träna. Men innan Hillevi fyllde 45 hade hon inte tränat alls.

Gretchen Ruby Bild:

10 sätt att bli lite lyckligare

Publicerat: 2015-11-05   |  Hillevi Wahl

Gretchen Ruby har skrivit succéboken Better than before. Och eftersom jag är ett stort fan av Oprah Winfrey som helhjärtat rekommenderar boken fick jag upp ögonen för författaren. Nu vill jag också dela med mig av några av Gretchen Rubys bästa tips:

 1. När livet blir tufft: Ta hand om dig själv som vore du ett spädbarn. Ett gnälligt litet spädbarn. Ett spädbarn som inte får bli för hungrigt, för kallt, för varmt, för trött eller tvingas bära obekväma kläder.
 2. De flesta beslut behöver faktiskt inte någon omfattande research.
 3. Ett av de dummaste sätten att använda dyrbar tid är att göra något bra och ordentligt, när det kanske inte behöver göras alls. Ta bara all tid som används till att sortera och arkivera papper – som kanske inte behöver sparas över huvud taget. Släng direkt!
 4. Var uppmärksam på det du försöker gömma undan. Behovet att gömma något, från dina arbetskamrater eller familj, kanske vad som finns på din datorskärm – ger en rätt bra signal om att dina förehavanden kanske inte alltid stämmer överens med dina värderingar.
 5. Ha alltid en tom hylla någonstans. Ha alltid en skräplåda någonstans.
 6. Fråga dig själv vem du är avundsjuk på. Avundsjuka är visserligen en obekväm känsla, men den är lärorik. Den ger en stark fingervisning om vad du faktiskt skulle behöva för att må bra.
 7. Gå utomhus! All forskning visar att bara genom att vara utomhus, i naturen, så mår du bättre.
 8. Gör det! Nu! Byt ut den där trasiga glödlampan. Varde ljus!
 9. Om du bränner energi skapar du kraft. Forskning visar att vi känner det som vi gör. Om du agerar kraftfullt och energiskt så blir du mer kraftfull och energisk. Stå i stället för att sitta. Gå fortare, spring nerför trapporna, gör hoppsansteg på vägen hem eller till jobbet – ge dig själv en rejäl energikick.
 10. Schemalägg tid för vila. Fri tid.