Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

 • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
 • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Hillevi Wahl bloggar om ett aktivt liv
Hillevi Wahl

Hillevi Wahl är journalist, författare, föreläsare, hälsoinspiratör – och tokig i att träna. Men innan Hillevi fyllde 45 hade hon inte tränat alls.

Sälj gärna grejerna på loppis. Då får du en slant att ha roligare för. Bild: Hillevi Wahl

10 steg till ett bättre 2016 # 10: Rensa i röran!

Publicerat: 2015-12-30   |  Hillevi Wahl

Om du vill ha in nya, sköna, fina vackra saker i ditt hem så måste det finnas plats för dem. Skapa rum för förnyelse i ditt hem. Rena ytor. Gå igenom din garderob. De flesta av oss har ett tiotal kläder som vi använder dagligen eller till fest. Resten tar bara plats. Ofta har vi så mycket grejer att vi inte ens hittar det vi har.
En bra tumregel brukar vara: Har du inte använt det den senaste månaden kommer du förmodligen inte göra det under 2016 heller. Kanske för att det är fel storlek, för att det kliade, eller för att det kanske inte ens är din stil längre. Vi förändras. Rensa ut! Sälj, ge bort eller släng.
Detsamma gäller allt i köket. Har du använt det den senaste månaden – om inte, rensa ut!
Det är en befrielse att bli av med alla barlast. Som bara stökar till och skymmer sikten från det viktiga.

Gör sedan samma sak med hjärnkontoret. För att få plats med nya sköna vanor eller vackra tankar måste det finnas plats i huvudet. Ta en dag när du skriver ner alla dina vanor. ALLA. Både de bra och dåliga. Hur dags du vaknar. Om du börjar med att dricka kaffe? Eller kolla mobiltelefonen? Vad äter du? Duschar du? Letar du efter dina glasögon, nycklar, mobilladdare, vantar? Är du stressad?

En hel dag. Det blir rätt många vanor som vi gör utan att ens tänka på dem. Kolla sedan vilka du vill behålla. Och vilka du skulle vilja ha i stället. Vill du verkligen börja varje dag med att titta på mobiltelefonen? Vill du verkligen leta efter samma grejer varje morgon – eller kan du lägga alla de där grejerna i en och samma liten fina låda där du också förvarar och laddar telefonen?
Skriv sedan ner åtta-tio vanor som du faktiskt vill börja med. Skriv ner dem i din kalender, den nya fina du köpt till dig själv. Gör dem sedan varje dag i en månad. Kolla av. Hur gick det? Vad funkade? Vill du behålla de nya vanorna?
Här är mina 10 nya vanor för 2016. Kanske kan du inspireras av dem:

 • Ligga i plankan 30 sekunder varje dag.
 • Promenera en timme varje dag. Gärna med hunden. Gärna i dagsljus.
 • Träna/spring/cykla en timme varje dag.
 • Läsa två sidor ur en bra bok varje dag.
 • Skippa socker helt. Åtminstone under hela januari.
 • Skriva något varje dag. Vad som helst.
 • Smörja in kroppen varje morgon.
 • Logga ut 4-5 timmar varje dag.
 • Rensa ut något varje dag.
 • Andas.