Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

 • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
 • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Hillevi Wahl bloggar om ett aktivt liv
Hillevi Wahl

Hillevi Wahl är journalist, författare, föreläsare, hälsoinspiratör – och tokig i att träna. Men innan Hillevi fyllde 45 hade hon inte tränat alls.

11 bra och goda tips mot halsont Bild: Hillevi Wahl

11 bra och goda tips mot halsont

Publicerat: 2016-02-24   |  Hillevi Wahl

När jag började träna militärträning för fem år sedan fick jag två stränga order: Träna aldrig med feber eller halsont!
Varför? Det är livsfarligt. På riktigt. I värsta fall kan det leda till hjärtmuskelinflammation som är ett allvarligt tillstånd.

Så nu när jag lever med en grinig hals så är det bara att gilla läget och testa lite huskurer. Här är de bästa jag hittat. Min favorit är såklart glass. Vilken är din?

 1. Gurgla saltvatten. Flera studier visar att om man gurglar saltvatten så kan man minska svullnad i halsen. Saltvattnet då det sköljer bort bakterier. Men du behöver inte hälla i halva saltkaret, en halv tesked i ett glas vatten räcker.

 2. Smärtstillande. Ipren och Alvedon hjälper faktiskt mot halsont i många fall. Något man ofta glömmer bort. Har du riktigt ont i halsen, så tveka inte. Ta en smärtstillande tablett!

 3. Sug på halstabletter. Det fungerar faktiskt - eftersom det hjälper till att producera saliv som håller halsen fuktig. För extra effekt: välj en tablett med mentol eller eukalyptus i smaken.

 4. Hostmedicin. Även om man inte har hosta så kan hostmedicin lindra ömhet. Täcket av medicinen ger nämligen en tillfällig lindring.

 5. Varma drycker. En kopp rykande varmt te ger oftast omedelbar effekt. Lägg i honung så läker du snabbare, tack vare dess stora mängd antioxidanter. Drick därför te, varm mjölk, kaffe eller någon annan varm dryck du tycker om. 

 6. Kycklingsoppa. En klassiker. I spadet finns sodium, som innehåller antiinflammatoriska egenskaper. Dessutom kan du svälja utan större smärta.

 7. Marshmallows! Jag är inte helt hundra på att det funkar, men kanske värt att prova om man har långtråkigt. Enligt rapporter ska själva gelatintäcket minska smärta. Inte mycket, men man nu finns det åtminstone ett syfte med att äta de sega godsakerna.

 8. Glass. Såklart. Både varmt och kallt lindrar när man har ont i halsen. Glass brukar slinka ner ganska bra.

 9. Ingefära. En huskur som blivit lite av en trend det senaste är ingefära-shots. Hacka ingefäran i små bitar, lägg dem i vatten och koka i cirka fem minuter. Tillsätt citron och honung, ställ på kylning och sen är det bara att shotta! Annars är det inte fel att ha ingefära i ditt te tillsammans med en citronskiva och lite honung.

 10. Vitaminkick. Jag vet att det egentligen kanske är för sent, eftersom den eventuella sjukdomen redan brutit ut. Men det brukar funka uppiggande på mig, rent psykologiskt. Min farmor tyckte att man skulle överdosera apelsiner och citroner när man var förkyld. Det funkade alltid på henne. Sa hon.

 11. Sist men inte minst: Vila. Det är alltid bra oavsett sjukdom.
  Obs! Har ditt halsonda suttit i under mer än en vecka eller två? Då är det nog dags att besöka vårdcentralen.