Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

 • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
 • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Hillevi Wahl bloggar om ett aktivt liv
Hillevi Wahl

Hillevi Wahl är journalist, författare, föreläsare, hälsoinspiratör – och tokig i att träna. Men innan Hillevi fyllde 45 hade hon inte tränat alls.

Många bibliotek erbjuder gratis föreläsningar. Bild: Hillevi Wahl

20 bra gratistips till köpstoppet

Publicerat: 2016-02-05   |  Hillevi Wahl

När jag berättade för mina vänner på Facebook att vi skulle ha köpstopp fick jag massor av bra gratistips. Självklart vill jag dela med mig av dem till er! Ni får gärna fylla på med fler köpstoppstips.

 1. I stället för restaurang: Bjud hem varandra på middag. Turas om eller ha knytkalas. Ett trevligt sätt att umgås.
 2. Gratisnojen.se, Gratisistockholm.nu, Gratisguiden.se och Gratisprinsessan.se är fyra bra sajter med gratistips.
 3. Appen Klipster kan ge gratis upplevelser eller olika prylar.
 4. Biblioteken har ofta gratis föreläsningar eller konstutställningar.
 5. Du kan få gratis publikbiljetter till populära tv-program i SVT1, SVT2, TV3, TV4, Kanal 5 osv på sajten Studiopublik.se.
 6. Som present kan man ge bort en upplevelse, låt någon hänga med ut på ett kul äventyr. Som att åka långfärdsskridskor, fiska eller följa med på en skogsutflykt.
 7. Många museer har gratis inträde.
 8. Hembakat bröd och hemkokt godis är bra presenter.
 9. Skriv egna presentkort. Du kan till exempel bjuda på middag som födelsedagspresent.
 10. Naturen är gratis! Vid Tyresta finns det en äventyrsbana. Men ni kan också vandra i skogen, grilla, sova i vindskydd eller åka skidor.
 11. Byt tidningar och böcker med kompisar.
 12. På Facebook finns många bra sidor för byteshandel med rubriker som Bortskänkes, Bytes, Mottages. Kolla vad som finns i ditt område.
 13. Gå till biblioteket och läs spännande tidningar och magasin.
 14. Hoppa på ett tåg eller buss och hoppa av på valfri plats – utforska en ny stadsdel eller stad. Ta med fika och matsäck.
 15. Ordna klädbytarkvällar med vänner.
 16. First Friday Hopping ordnar gratis busstur till olika kulturarrangemang första fredagen varje månad. Finns på Facebook.
 17. På Sharewear.se kan du låna gratis märkeskläder och låna en vecka – ungefär som bibliotek.
 18. Repa upp en tröja du aldrig använder – sticka eller virka en present till en vän.
 19. Byt bostad med en kompisfamilj i en annan stad för en helg. Utforska staden!
 20. Gå på konserter i din lokala kyrka. Vissa kyrkor erbjuder dessutom gratis orgelmassage, meditation och föreläsningar.