Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Hillevi Wahl bloggar om ett aktivt liv
Hillevi Wahl

Hillevi Wahl är journalist, författare, föreläsare, hälsoinspiratör – och tokig i att träna. Men innan Hillevi fyllde 45 hade hon inte tränat alls.

Det har hänt att de har fått slänga ut mig från gymet när klockan blir åtta. Bild: Hillevi Wahl

21 träningspass och sju bra böcker!

Publicerat: 2016-01-31   |  Hillevi Wahl

Nu är januari snart slut och jag tänkte kolla av lite med er, hur gick det med alla nyårslöften?
Höll det en månad?
Minns ni ens vad ni hade för nyårslöften?
Var de för storslagna?
Eller var de helt rätt?

Och hur gick det för mig själv? Jo, tackar som frågar. Eftersom jag numera, på inrådan från min PT, skriver träningsdagbok så har jag stenkoll. Trots en svacka med vabb och annat vardagligt tjafs, så blev facit för januari rätt enastående:

21 träningspass!
7 lästa böcker!

Det är nästan mer än under hela 2015 för mig, både vad gäller böcker och träningspass. Vill ni veta hur jag lyckades med det? Det var enkelt?
Jag sänkte kraven.
Jag skrev in rutor i min dagbok där jag fick kryssa i om jag hade läst 2 sidor i en bra bok. Två. Det räckte. Och det har man ju alltid tid till. Det underbara med den grejen är att när man väl får sätta tänderna i en bra bok, då vill man knappt lägga den ifrån sig. De där två sidorna blev oftast tjugo, femtio eller hundra. Och sedan gick jag och längtade efter den där boken resten av dagen. Underbart.

Likadant gjorde jag med träningspassen. Det behövde inte vara jättetufft eller superhäftigt eller två timmar. Bara jag gick till gymet, ställde mig på crosstrainern i tio minuter och gick hem igen, så fick jag kryssa i den rutan. Men det var samma som med böckerna, när jag väl var på gymet ville jag göra mer.

Mina andra löften handlade om att logga ut mer. Det har jag verkligen gjort. Inte minst varje gång jag sätter mig med en bok. Eller går en promenad med hunden. Vilket har gjort att jag har stressat av något alldeles underbart. Så januari var verkligen en toppenmånad för mig. Nu kör vi februari. Det ska bli spännande att se vad jag kommer att hitta på.