Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

 • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
 • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Hillevi Wahl bloggar om ett aktivt liv
Hillevi Wahl

Hillevi Wahl är journalist, författare, föreläsare, hälsoinspiratör – och tokig i att träna. Men innan Hillevi fyllde 45 hade hon inte tränat alls.

Hittar man snö i närområdet så är skridskor, skidor eller pulka svårslaget. Bild: Hillevi Wahl

30 gratistips till sportlovsveckorna

Publicerat: 2016-02-08   |  Hillevi Wahl

GÖTEBORG

 1. Göteborgs stad bjuder på en hel massa roliga aktiviteter under sportlovsveckan. Barnen kan prova på fäktning, innebandy, teaterkollo, popkollo. äventyrsgolf, taekwondo - och de kan åka på gratis skidresa till Ulricehamn. Här hittar du hela sportlovsprogrammet.
 2. Vandra Bohusleden som går igenom Vättlefjäll, ett av de största naturområdena i Göteborg.

 3. Vildmarksleden sträcker sig 3,8 mil från Hindås till Skatås. Leden består av omväxlande grusvägar och stigar. Den är ganska lättvandrad, det finns inga branter att bestiga.
 4. Pilgrimsleden sträcker sig från Gamlestaden via Lärjedalen och Vättlefjäll, vidare till Lödöse och Skara. Närheten till allmänna kommunikationer gör att man kan dela upp sträckan i lagom långa dagsetapper.
 5. Gratis båttur med Älvsnabbare. Linje 285 (Älvsnabben) går mellan Lilla Bommen och Klippan (vid Älvsborgsbron). På denna linje betalar man Västrafiks taxa. Däremot är det gratis att åka med linje 286 (Älvsnabbare) som går tvärs över Göta Älv mellan Rosenlund och Lindholmspiren. Cykel får du också ta med dig gratis ombord. Det är ingen lång bit att åka men kan bli en trevlig utflykt från centrum och komma ut lite på älven och sedan ta ett stopp vid Lindholmspiren. 
Här ligger också restaurangskolan Ester Mosessons Gymnasium och här kan du kika in på en fika eller lunch.
 6. Upptäck Slottsskogen - med Göteborgs bästa lekplats! Här finns stora gräsmattor, fågeldammar, djurhagar med nordiska djur och barnens zoo. Perfekt för picknick.
 7. Besök Tolsereds 4H-gård. Gården är byggd på slutet av 1800-talet och ligger i en naturskön lummig miljö.
Här finns hästar, getter, grisar, kor, kaniner, ankor, får, marsvin och katter. Hisings Kärra, Göteborg

MALMÖ

 1. Kul i Fem har ett fantastiskt sportlovsprogram för Malmö med omnejd. Vad sägs om klättring på klättervägg, skate för tjejer, prova på fotografi, fribrottning, bowling, fäktning, luftgevärsskytte, futsal, basket, cirkusskola, parkour, hikari do, skidor och curling?  Ute i naturen erbjuds vinterkul i Bokskogen, aktiviteter i Torup, insektssafari i Folkets Park, spinnfiske i Sallerupsdammarna och djurskötsel på Almviks 4H-gård. Hela programmet hittar du här.
 2. Barnens Skog - ett strövområde. Här kan ni njuta av natur och konst och ha en riktigt skön dag. Mitt i den orörda naturen finns iordningställda platser för lekar, matlagning och övernattning. Sibbhult, Skåne.
 3. Kullabergs Naturreservat. På Kullabergs Naturreservat kan du uppleva både dramatik och stillhet. Den speciella naturen lockar till utflykter, upptäcktsfärder och gömmer något för alla. Mölle, Skåne.
 4. Nimis. Ett unikt konstverk, mycket uppskattat inte minst av barn som gillar att klättra. Himmelstorp, Skåne.
 5. Nytebodaskogen. Ett av Sydsveriges sista urskogsområden med fina strövstigar. Lönsboda, Skåne.
 6. Stenshuvud Nationalpark. Stenshuvud är Österlens egen nationalpark. Här finns långa mysiga sandstränder kombinerat med vacker natur med en rik flora av både växter och djur. Österlen, Skåne.
 7. Betonglekplatsen. Utspridda kalkstensblock inbjuder till balanslek och "följa John". Lekskulpturer som sälar och fiskar i betong lockar till klättring och utforskning. Malmö.
 8. Chokladmuseet i Malmö. År 1888 startade Emil Mazetti-Nissen en choklad- och konfektyrfabrik. År 2006 invigdes Chokladmuseet som berättar om husets 120-åriga chokladhistoria. Fri entre.
 9. Christinehofs Ekopark. Christinehofs Ekopark erbjuder hållbara upplevelser i det skånska natur och kulturlandskapet. Brösarp.
 10. Furutorpsplatsen och Lekplatsen Parkleken. Här finns något för alla åldrar. En riktigt stor yta med varierad lek, linbana, gungor, tunnelrutschbana och småbarnslek. Helsingborg, Skåne.
 11. Fulltofta Naturcentrum. Strövområde och Naturcentrum med en utställning om de skånska landskapen. Fulltofta, Skåne.

STOCKHOLM

 1. Har man skridskor, skidor, pulkor och man hittar snö i närområdet är ju det svårslaget och, om inte gratis, så i vart fall redan betalat.
 2. Att åka Waxholmsbåt i vinterskärgården är inte så sportigt, men en riktig höjdare och faktiskt rätt billigt, om än inte gratis.
 3. Coop fyller 100 år och har gratis inträde på Skansen upp till 2 vuxna och 4 barn per Medmeramedlemskort. Söndagen den 6 mars (sportlovsveckan). På Skansenakvariet får två barn kostnadsfritt följa med varje betalande vuxen.
 4. Ta bussen från Slussen några minuter till Hellasgården och gå på upptäcktsfärd på någon av stigarna där. Ta med egen matsäck med korv eller annat och lägg på grillarna de tänder på eftermiddagen.
 5. Ta bussen till Stora Skuggan, gå på upptäcktsfärd och klappa djuren på 4H-gården. 
 6. Gå sagostigen ute på Lida (buss från Tullinge pendeltågstation). Jättefin värmestuga för egen matsäck. Största värsta pulkabackarna med konstsnö och flera eldar att värma sig/grilla på gratis.
 7. Besök Rum för Barn på Kulturhuset.

 8. Åk till Landsort - man tar båten från Torö. Det finns en fågelstation på ön och där kan man få hjälpa till med olika saker - den är bemannad året om. Bäst att kolla upp innan om de har någon speciell aktivitet för de datum då man planerar att åka ut.
 9. Besök en bondgård.

 10. Åk till Gunnes gård utanför Upplands Väsby - de har vikingatema med brödbakning och man får tälja saker.
 11. Besök Tyresta nationalpark med Urskogstigen.

 12. Gå på så många museer du hinner med, nu är statliga museer gratis.