Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Hillevi Wahl bloggar om ett aktivt liv
Hillevi Wahl

Hillevi Wahl är journalist, författare, föreläsare, hälsoinspiratör – och tokig i att träna. Men innan Hillevi fyllde 45 hade hon inte tränat alls.

Bron Bild: SVT

5 bästa tv-serierna just nu

Publicerat: 2015-11-08   |  Hillevi Wahl

Jag pratar mycket om den viktiga vilan. Vilan! Och den kan man få på många sätt. När jag är extra sliten och trött, men ändå har svårt att varva ner, då brukar jag hitta den ultimata vilan i att knarka brittiska tv-deckare. Men på sistone har jag tittat lite utanför Storbritannien. Här är mina bästa tv-serier just nu:

  1. Bron. Jag hade helt missat detta mästerverk tills min man började titta och sa ”du måste se!”. Och det måste faktiskt ni också. Världsklass. Första två säsongerna på Netflix, tredje går på svt.play nu. Jag avundas er som inte har sett ett enda avsnitt.
  2. Rita. Också en dansk juvel. Om den politiskt inkorrekta skolläraren Rita som är alla elevers favorit – men som inte alltid, eller rätt sällan faktiskt, följer de oskrivna reglerna. Rita är självständig, öppenhjärtig, outspoken och otroligt sexig i sin starka kvinnoroll. Se och jubla! Finns på netflix.
  3. Bones. Temperance Brennan är en närmast överintelligent rättsantroprolog som arbetar på Jeffersonian Institute och löser omöjliga fall. Hon påminner en hel del om Saga, huvudkaraktären i Bron. Säkert har Temperance även hon någon form av asperger. Och just därför älskar man henne. När hon dessutom munfajtas med den supersnygge specialagenten Seeley Booth och de kämpar mot sin förälskelse så blir allt bara kalas. Netflix.
  4. Top of the Lake. Otroligt vacker och fruktansvärt gripande. Dramaserie med starka karaktärer: När den gravida tolvåriga Tui förslker ta sitt liv i en iskall sjö på Nya Zeeland har kriminalaren Robin Griffin många frågor som behöver svar. Netflix.
  5. Broadchurch. Också vacker, gripande och läskig. En ung pojke har mördats i den lilla kuststaden Broadchurch, och de lokala poliserna Ellie Miller och Alec Hardt tilldelas det mystiska fallet. Doktor Who-stjärnan David Tennant reser in i en helt annan historia i detta intrikata kriminalmysterium. Netflix.