Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Hillevi Wahl bloggar om ett aktivt liv
Hillevi Wahl

Hillevi Wahl är journalist, författare, föreläsare, hälsoinspiratör – och tokig i att träna. Men innan Hillevi fyllde 45 hade hon inte tränat alls.

PT-Alexandra och jag i det vackra vintervädret. Nu kör vi! Bild: Hillevi Wahl

5 bra tips från PT-Alexandra

Publicerat: 2016-01-19   |  Hillevi Wahl

I dag hade jag mitt första walk-and-talk-möte med min nya PT Alexandra. En del av er känner henne som instruktör på Starkochglad.nu – och just det pratade vi en hel del om. Hur kul det är att känna sig stark. Och hur viktigt det är att gladträna.
Vi pratade om att prestera.
”Det finns ju bra grejer med att gilla att prestera, som jag, men också dåliga. Det kan bli för mycket. Hur hittar man balansen?” sa jag.

”Jag tror att det är viktigt att sitta ner och ha ett snack med sig själv då och då och fundera på varför. Varför lägger jag upp selfies på facebook efter träningen? Vad ger det mig? Varför tränar jag crossfit eller yoga – är det för att jag har läst i tidningen att det är den nya innegrejen, för att alla andra gör det, för att det ger status – eller för att jag faktiskt gillar det och mår bra av det?”, sa Alexandra.
”Jag har insett att det ger mig extra motivation att få skriva om min och min familjs träningsresa. Jag blir glad av att se glada bilder på mig själv efter ett träningspass på instagram”, sa jag. 

Jag inspirerar liksom mig själv. Dokumenterar att jag var där och det såg kul ut. Det är egentligen inget fel med det.
Det farliga är när det blir som ett knark att prestera. När det tar över allting. När man hela tiden känner sig misslyckad för att man inte når upp till sina egna krav.
Den känslan borde tända en stor röd varningslampa över alla motionärers huvuden när den kommer. Då får man ta sig ett snack med sig själv igen.

Jag fick 5 uppgifter av PT Alexandra:

  1. Ta ”före”-bilder. Så att jag verkligen ser skillnaden mot ”efter”, när våra sex veckor har gått. Annars kan det vara lätt att tro att ingenting har hänt. Förändring går så långsamt så ögat inte hinner med.
  2. För träningsdagbok! Skriv ner hur det kändes efter varje pass. Vilka moment var jobbiga? När kände jag mig stark? Även här är det kul att se förändring över tid. 
  3. Kasta ut vågen. ”Den visar inte sanningen”, säger Alexandra. ”Muskler väger mer än fett. 70-80 procent av all förändring hänger på maten, så fortsätt ät som du gör med Viktväktarna - men lägg inte för stor vikt vid vikten”.
  4. Följ ett program – som Alexandra lägger upp – tre gånger i veckan. 
  5. Gå minst 10 000 steg varje dag. Vardagsmotion är viktig.

Det här ska bli så rooooooligt!