Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Hillevi Wahl bloggar om ett aktivt liv
Hillevi Wahl

Hillevi Wahl är journalist, författare, föreläsare, hälsoinspiratör – och tokig i att träna. Men innan Hillevi fyllde 45 hade hon inte tränat alls.

5 gratistips författiga januari Bild: Hillevi Wahl

5 gratistips för fattiga januari

Publicerat: 2016-01-15   |  Hillevi Wahl

Januari är årets fattigaste månad. Även min familj har köpstopp under januari. Vilken tur då, att vi har upptäckt är att det finns massor av gratisgrejer att göra i januari. Här är mina fem bästa gratistips just nu:

  1. Gratis Friskis & Svettis. Just nu är det helt gratis att träna en vecka på alla 16 F&S-träningsanläggningar i Stockholm med gym och olika roliga pass. Passa på och testa! Hämta ut din gratisvecka senaste 24/1.
  2. Gratis militärträning i hela landet. Är du sugen på att testa något lite annorlunda? Nordic Military Training har stora, roliga och gratis prova-på-pass i lagom nivå för alla nybörjare i januari: Västerås 16/1, Linköping 23/1, Jönköping 23/1, Uppsala 23/1, Stockholm Östermalms IP 23/1, Stockholm Tantolunden 24/1, Bromma 30/1, Täby 30/1, Malmö och Lund 6/2 och Umeå 13/1. För mer information, se nordicmilitarytraining.se
  3. Gratis dans i Stockholm 17-30 januari: Modern dans, barndans hiphop, jazz, seniordans, samba, brasiliansk dans, magdans osv. Låter vansinnigt kul! Arrangörer är Stockholms Barnidrottsförening och Core of culture. Läs mer om tider och dagar på: stockholmsbif.se och coreofculture.com. Shake it!
  4. Åk skridskor! Det finns många bra isanläggningar att glida runt på. I Stockholm är det fullt ös i Vasaparken, Kungsträdgården, Östermalms IP, Zinkensdamm osv. Ta med egen macka och lite varmt att dricka så är dagen fulländad.
  5. Upptäck din egen stad. Något som jag och tioåringen brukar göra är att gå långa promenader för att upptäcka vår egen stad. Vi har boken Weekendvandra i Stockholm att utgå ifrån. (Finns att låna gratis på bibliotek). Då tar vi tunnelbanan ut till en för oss ganska okänd plats, och så vandrar vi hemåt. Ett fantastiskt sätt att upptäcka nya naturmiljöer, kanske bara runt knuten. Men det är också ett sätt för oss att upptäcka varandra. Har man tre barn, så är det inte alltid lätt att få egentid med ett barn. Men det här är bland det mysigaste tioåringen och jag vet.

Det finns massor av fler gratistips på nätet. Kolla också med ditt lokala gym eller din lokala simhall. Många har gratisveckor eller gratiserbjudande som ta-med-en-kompis just nu. Ett bra sätt att kickstarta 2016.