Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Hillevi Wahl bloggar om ett aktivt liv
Hillevi Wahl

Hillevi Wahl är journalist, författare, föreläsare, hälsoinspiratör – och tokig i att träna. Men innan Hillevi fyllde 45 hade hon inte tränat alls.

50-lopp Bild: Hillevi Wahl

#50-lopp i siffror

Publicerat: 2015-08-18   |  Hillevi Wahl

Femtio lopp på ett år, bara det är inte illa för en femtioåring. För det är verkligen inte en självklarhet att man ska kunna hoppa och skutta i skogen när man är femtio.
Men den här #50-lopp-satsningen har medfört en hel del annat.

Jag har rest från Riksgränsen till Franska Pyrenéerna.
Jag har sprungit 403 mil.
Jag har sprungit tillsammans med flera hundra tusen andra glada löpare. Vilken megafest!
Jag har medverkat vid ett 70-tal tillfällen i tidningar, radio och tv.
Jag har föreläst om mina lopp över hela Sverige.

Jag har sprungit 14 av 18 Vårruset från Malmö i Syd till Luleå i norr. Bara under Vårruset gjorde vi av med en del medaljer och bananer:
100 000 tjejer och kvinnor i alla åldrar har sprungit Vårruset.
Det har varit 18 lopp på 17 platser, en sammanlagd löpsträcka på nio mil.
Det har gått åt 110 000 bananar.
Vi har hinkat i oss ungefär 600 000 deciliter vatten i vätskekontrollerna.
Det har delats ut 50 000 flaskor Au naturel juicer.
18 000 picknickkorgar har det festats på, innehållande tortillabröd, kyckling, skinka, kex, keso, philadelphiaost, sallad och annat smått och gott.
36 lyckliga tjejer har vunnit lyxiga träningsresor med Springtime till Portugal.
Och det har samlats in över 300 000 kronor till SOS Barnbyar. Hurra för det!

På varenda plats har en lokal idrottsklubb eller Friends, eller SOS Barnbyar eller Plan Sverige eller någon annan välgörenhet fått ta del av pengarna. För många idrottsklubbar betyder det att de säkrat hela årets rörelseglädje för barn och ungdomar. Hurra!
Och inte minst har jag haft så magiskt roligt. Det är som om det händer vidunderliga saker varje gång jag tar på mig springskorna. Lite som med pojken med guldbyxorna, fast med skorna. Allt är möjligt när jag sätter på mig springskorna. Jag blir starkare och modigare och sträcker på ryggen. Jag ser mig om efter äventyr - och hittar dem.

Och nu när jag har sprungit mina femtio lopp, ska jag lägga de magiska skorna på hyllan då? Haha, nej, jag tror inte det, va? Nu när det börjar gå riktigt bra - varför sluta? Jag är snarare nyfiken och sugen på massor med nya äventyr. Så tipsa mig gärna om era favoritlopp, vandringsleder eller upplevelser. Risken finns att jag dyker upp!