Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Hillevi Wahl bloggar om ett aktivt liv
Hillevi Wahl

Hillevi Wahl är journalist, författare, föreläsare, hälsoinspiratör – och tokig i att träna. Men innan Hillevi fyllde 45 hade hon inte tränat alls.

Lopp i Portugal Bild: Hillevi Wahl

#50-lopp nr 19: Springtimeloppet

Publicerat: 2015-04-16   |  Hillevi Wahl

Självklart hittade jag ett lopp i Portugal också när jag var där med hela familjen på träningsresa. Jag reste med Springtime – något jag bloggat om på Vardagspuls.se. Det var en fantastisk och helt magisk resa.

Under veckan arrangerade Springtime också ett lopp på den milslånga stranden för 140 deltagare. Loppet skulle funka för hela familjen, från ettåringar till 76-åringar, så de hade lagt upp det lite smart, banan var bara 1,5 kilometer och vinnaren var inte den som kom först i mål – utan den som kunde gissa sin tid innan, och sedan lyckades pricka sin egen gissning bäst. Inga klockor, telefoner eller annan elektronisk utrustning var tillåtna.

De långbenta gissade såklart på supersnabba tider, de mindre barnen som tänkte ta sig tid att plocka snäckor på vägen skrev upp sig på 18-19 minuter.

Eftersom det var sandstrand var det lite svårgissat.

Men starten gick och nummerlapparna fladdrade och alla strandgäster hejade på vårt glada gäng. Funktionärerna mätte att allt gick rätt till. Ordning och reda. Löparna såg lite annorlunda ut från vanliga lopp. Movitz, 9, hade till exempel blinkade hatt, sandaler och en systemkamera på magen. Men han kutade på för kung och fosterland och kom i mål åtta minuter före sin gissade tid. Himla bra jobbat!

Jag hade tänkt hålla Lykkes sexåringstempo, när när väl alla rusade iväg fick jag lite spring i benen och satte av i galopp, vilket fick mig att tvärstanna framför målsnöret och börja dansa på stället. För jag kunde ju inte gå i mål förrän min gissade tid hade gått. Så jag hann med både en och två och tre improviserade danser, där i målgången, till elvaåringens suckande och stönande.

”Men kom igen nu, mamma!”

Det sa han dock inte när vi fick reda på resultatet. Jag var ynka sju sekunder från min gissade tid.

”Mamma du var nära pallplats!”, tjoade samma elvaåring imponerat.

Joråsåatte.

De tre vinnande ungdomarna var dock två tjejer och en kille. De var fyra, fem och sex sekunder ifrån sin gissningstid och fick priser i form av uppblåsta bildäck och annat roligt. Förstapriset var hela startkassan. Vi hade fått betala en euro var för att vara med. Så det blev en rik tjej som vann och hennes mamma satt på första raden och grät av stolthet.

Ett himla roligt lopp och annorlunda lopp och ett bra tips för er som vill arrangera lopp för flera generationer samtidigt. Spring gärna på stranden, och gissa tiden!