Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Hillevi Wahl bloggar om ett aktivt liv
Hillevi Wahl

Hillevi Wahl är journalist, författare, föreläsare, hälsoinspiratör – och tokig i att träna. Men innan Hillevi fyllde 45 hade hon inte tränat alls.

Vårruset i Jönköping Bild: Hillevi Wahl

#50-lopp nr 26: Vårruset Jönköping

Publicerat: 2015-05-07   |  Hillevi Wahl

Jönköping var kanske det blåsigaste stället vi har varit på hittills med Vårruset. Det regnade vågrätt och var halv storm. Vi hängde i stängerna i taket på Vardagspuls och Springtimes tält för att det inte skulle blåsa ut över Rocksjön.
”Men det är klart”, sa min kompanjon Joel. ”Bättre reklam än så kan vi inte få. Det skulle dominera nyhetsflödet totalt om vi plötsligt segelflög över Jönköpings sjöar, hängandes i det här tältet.”
Det var helt sant. Kanske var det stormen som gav mig lite extra luft under vingarna även i löpspåret. Eller också var det mest Blossom. När jag snackade med Blossom på scenen innan loppet, så var jag tvungen att erkänna att jag nog har fegat lite på de tidigare loppen. Jag har inte riktigt tagit i.
”Då får du kanske göra det nu då, för nu kan du vila upp dig i helgen”, föreslog Blossom.
Jag lät tanken landa i själ och kropp. Värsta stormen blåste bort strax före start och till och med regnbågen svävade över oss som ett tecken.

Men ni vet hur det är, man vet inte vilken kropp man har fått med sig ut i loppspåret, förrän man börjar springa.
Jag höll mig dock långt framme i min startgrupp och fem, fyra, tre, två, ett, pang! Startskottet gick och vi kutade som bara den. Ja, det var en bra kropp jag hade fått med mig, helt klart. Det gick snabbt som ögat, nästan så jag fick nypa mig i armen och jag tänkte att jag kör i det här tempot så länge det går. Tar det slut mitt i så må det vara hänt, då har jag i alla fall vågat satsa.
Jag hade lite känning av astman i det fuktiga vädret, men ingenting som störde nämnvärt. Och plötsligt hade vi klarat av mer än hälften av sträckan och kom in i ett naturskönt område vid Rocksjöån där bävern har byggt bo. Det fanns till och med varningsskyltar med bävrar. Kul! Jag fick syn på en hel del ovanliga fågelarter som häckade i vassen också. Sista kilometern var genom en park som är starkt förknippat med sagomålaren John Bauer. Och plötsligt – tjoho – var vi bara några hundra meter från mål. Då är det ju spurtdags! Jag älskar att spurta i mål, det är en sådan härlig känsla. Och när jag korsade mållinjen och tittade på klockan hade jag sprungit på 28 minuter! Herregud, det är ju två minuter under mitt eget personliga rekord. Inte klokt. Jag kanske borde springa varje dag.
Tack Jönköping! Och tack Vårruset för den här veckan. Nu vilar vi ett par dagar och sedan är det dags för Göteborg och Vänersborg nästa vecka. Spännande!