Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Hillevi Wahl bloggar om ett aktivt liv
Hillevi Wahl

Hillevi Wahl är journalist, författare, föreläsare, hälsoinspiratör – och tokig i att träna. Men innan Hillevi fyllde 45 hade hon inte tränat alls.

Vårruset Vänersborg Bild: Hillevi Wahl

#50-lopp nr 29: Vårruset Vänersborg

Publicerat: 2015-05-12   |  Hillevi Wahl

Vårruset i Vänersborg var rena leriga Tjurruset. Det vräkte ner regn hela dagen och när närmare sextusen löpare klafsade omkring i de där vattenpölarna så blev det mest lervälling av alltihop.
Jag gillar ju lera och vattenpölar, så jag sprang bara rakt igenom, men alla andra verkade ha stora problem med att bli blöta och gjorde de mest märkliga hopp åt sidan och framåt och bakåt. Vilket hade varit okej om det inte var så himla trångt. Då blir det smått livsfarligt.
Och när jag är inne på det här med ordningsregler för löpare så kan jag efter 29 lopp inte för mitt liv begripa att det ska vara så svårt att förstå att LÅNGSAMMA HÅLLER TILL HÖGER och att man springer om till vänster. Det är precis som när man kör bil. Inget konstigt alls, egentligen. Men när folk börjar gå i vänsterfältet är det som om någon ligger i omkörningsfilen på motorvägen och kör i tjugo kilometer i timmen. Det är olagligt och man kan åtalas för allmänfarlig vårdslöshet.
För att det är farligt. Det tvingar den bakomvarande att panikbromsa och zickzacka och gira för alla andra. Vilket kan resultera i plåtskador (för bilar) eller stukade och vrickade fötter (för löpare).

Det är trångt på Vårruset. Och det är helt okej att gå eller jogga. Självklart ska man genomföra loppet i sin egen takt. Men håll till höger, så blir alla glada och nöjda och håller sig skadefria!

Så. Nu har jag fått ur mig det.
Då ska jag berätta att vi sprang från Sjövallen i Vänersborg och sprang sedan genom staden som är väldigt pittoresk, en gammal residensstad och regementsstad med vackra hus och mycket kullerstensgator. Många var ute och hejade på oss löpare, tack för det!
På slutet sprang vi också längs med vattnet där faktiskt en hel del tappra seglare sågs glida förbi. Vackert och fridfullt. Men alla som hade skuttat omkring för att undvika vattenpölar och blöta skor hade gjort det alldeles förgäves, för de sista hundra metrarna var bara ett enda stort och kladdigt gyttjebad.
Men, som sagt, jag gillar ju lera. Och man blir bara blöt en gång, som mina militärträningskompisar brukar säga.
Tack Vänersborg. Och glöm inte högerregeln.