Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Hillevi Wahl bloggar om ett aktivt liv
Hillevi Wahl

Hillevi Wahl är journalist, författare, föreläsare, hälsoinspiratör – och tokig i att träna. Men innan Hillevi fyllde 45 hade hon inte tränat alls.

#50 lopp nr 34: Vårruset Luleå Bild: Hillevi Wahl

#50 lopp nr 34: Vårruset Luleå

Publicerat: 2015-06-01   |  Hillevi Wahl

Herreduminskapare vad det blåste i Luleå. Och regnade. Redan på planet på väg till Luleå varnade stewarden för det fasliga blåsandet.
”Till och med vi i personalen satt med spypåsar”, sa han.
När jag kom till Vårrusets startområde intill Hälsans Hus vid Luleälven stod Joel från Springtime bara där och skrattade. Ja, vad gör man? Det var halv storm och tälten for iväg in i staket och tvärs över gräsmattan. Skyltar och flaggor for iväg som raketer och det var en himla tur att det inte hade hunnit komma mer folk, för då hade någon kunnat bli allvarligt skadad.
Vi stod och hängde i varandras tält för att de inte skulle blåsa iväg – men några sponsorer tog det säkra före det osäkra och monterade ner tälten och körde sina grejer från bakluckorna i bilen i stället. Nöden är uppfinningsrikedomens moder.
”Jaa, du, det kommer väl inte så mycket folk i dag”, sa jag krasst till Joel, för det här busvädret slog alla rekord på årets Vårrusk-turné. Men Luleåborna är ett tåligt släkte. De kom i alla fall.
”Välkommen till Norrland”, skrattade några och det blev full rulle i sponsorsbyn fram till start.
Första gruppen for iväg som skjutna ur en kanon och nästa grupp var så springsugna så de for iväg direkt efter – utan att vänta på startskott. Blossom fick kalla tillbaka dem.
Och arrangörerna fick upp en plastlina för att hålla oss på plats.
Sedan kom nästa pistolskott och vi kutade iväg. Det var mycket kringelikroka inne i stan, bland trähusen. Jag tog det extra lugnt eftersom jag inte är riktigt kry från min förkylning. Så jag hade extra gott om tid att titta på alla vackra hus och gulliga människor som satt i fönstren och vinkade och tittade.
Banan gick runt Gültzaudden längs vattnet. Efter Norrbottensteatern korsade banan genom centrum mot södra hamn och följde sedan vattnet under Bergnäsbron. Det blåste fortfarande rejält och ibland kom det sådana kastvindar att jag höll på att tappa balansen. Men det var ingenting emot hur det blåste på när vi sprang nere vid vattnet. Då var det sådan motvind att man stod i princip helt still. Det var som att springa i en vindtunna. Mycket märkligt och jag blev så full i skratt att jag sprang och fnittrade för mig själv. Vågorna från vattnet slog mot murarna så det blev rejäla duschar för oss som sprang förbi. Det var nästan bara skönt. Och solen kom fram och sken på oss alla och målade gyllenfärgade koppargator på vattnet. Jag sprang så långsamt att jag inte ens var trött när jag kom i mål. En märklig dag med ett vidunderligt vackert lopp. Och vilka människor!
Vinnarna av de olika sponsorprylarna och presentkorten var så himla tacksamma att jag nästan började gråta.
”Jag kan knappt fatta att jag vann resan! För det började med en riktig skitmorgon!”, sa tjejen som vann Springtimeresan med Vårruset. Och sedan grät hon så vi alla andra var tvungna att snyta oss lite också. För vi vet alla vad en riktig skitmorgon kan betyda. Och hon var så himla värd att vinna den där resan. Alla hade varit värda den där resan i dag. För alla som tog sig runt de fem kilometrarna i Vårruset var riktiga krigare.