Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Hillevi Wahl bloggar om ett aktivt liv
Hillevi Wahl

Hillevi Wahl är journalist, författare, föreläsare, hälsoinspiratör – och tokig i att träna. Men innan Hillevi fyllde 45 hade hon inte tränat alls.

#50-lopp nr 35: Vårruset Umeå Bild: Hillevi Wahl

#50-lopp nr 35: Vårruset Umeå

Publicerat: 2015-06-02   |  Hillevi Wahl

I Umeå sken solen minsann! Och vad de springer fort i Umeå! Jag som hade tänkt ta det långsamt och springa och vinka till folk. Nu fick jag bara hänga på och jag insåg att jag nog sprang rätt jättefort när jag både fick kramp i vaderna och håll. För det får jag aldrig. Så mycket anstränger jag mig sällan.
När jag tittade på klockan så trodde jag knappt mina ögon. Jag låg på en medelfart på 5:31! Och sprang i mål på 27:28! Helt otroligt!
Det var bara några månader sedan jag tänkte att jag aldrig kommer att komma under 30 minuter på halvmilen. Än mindre en sådan här dag när jag är förkyld och seg och hade proppat i mig godis som underbara Topphälsa-Lotta gick runt och medicinerade oss allihop med. För tröttman var total i sponsorbyn. Jag var rent svimfärdig innan jag fick godis.
Än mer förvånande då att jag lyckades hålla ett sådant tempo och hålla i det, dessutom. Det senare är jag övertygad om att det berodde på alla fantastiska hejarklackar på vägen. Med ballonger och dans och ramsor och flaggor och små barn och äldre herrar som sjöng i kör och saxofonspelande orkestrar och hela familjer som gått man ur huse bara för att heja fram oss. Umeå tar alla gånger hem hejarklackspriset under Vårruset 2015!
Starten var förresten lite annorlunda – startgrupperna fick tre amerikanska fotbollsspelare som ”harar” att försöka jaga ifatt. Tokigt! Banan gick genom Hedlundadungen och in i villaområdet på Rödäng där bästa hejarklackarna fanns. Tredje kilometern bjöd på lite uppförsbackar och sedan föstes vi genom ”koporten”, en tunnel som korna föstes ut genom i gamla tider när de skulle ut på grönbete. Vidare genom villagatorna och mot Tallparken och Sandåkernområdet, längs med Tvärån och över en liten fin bro innan vi kunde se målområdet. Återigen bjöds på saxofoner och dans och musik och hejarrop och det blev en härlig spurt i mål. Plus en extra välfylld goodiebag! Det tackar jag speciellt för.
Jag vet att det har debatterats en del om goodibagarnas innehåll på Vårruset – och här är mina fem cent:
Jag är uppfostrad så att man blir glad och tacksam när man får en gåva. Man kan inte ställa krav på en gåva. Är det någon tvättlapp man inte vill ha, så går det alldeles utmärkt att slänga den. I övrigt är väl innehållet rätt klassiskt: Dricka, banan, proteinbar, chokladbit.
Och allvarligt talat, har vi inte viktigare saker att uppröras över i samhället av än innehållet i en goodiebag?