Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

 • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
 • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Hillevi Wahl bloggar om ett aktivt liv
Hillevi Wahl

Hillevi Wahl är journalist, författare, föreläsare, hälsoinspiratör – och tokig i att träna. Men innan Hillevi fyllde 45 hade hon inte tränat alls.

#50-lopp nr 37: Vårruset Östersund Bild: Hillevi Wahl

#50-lopp nr 37: Vårruset Östersund

Publicerat: 2015-06-04   |  Hillevi Wahl

Det trettiosjunde loppet i ordningen, Vårruset i Östersund, blev väldigt speciellt. Det var avslutningen på hela Vårrusetturnén och vi som snurrat runt i Sverige med hela fixargänget fick både en och annan tår i ögonen. Vilket gäng det är som ser till att alla hundratusen springsugna tjejer får uppleva folkfesten kring Vårruset!
I regn, hagel och storm har alla hjälpts åt att surra fast tält och dra loss bilar som fastnat i leran. Soliga dagar har det spelats fotboll och dansats järnet.
Trötta dagar har det sovits i bilar och under filtar i tälten. Det har skämtats och dragits anekdoter och skrattats så tårarna runnit. Det har haltats på onda knän och fötter och hostats och snytits förkylda näsor. Det har plåstrats om fingrar och händer som råkat komma ivägen för en slägga eller något annat hårt och till och med inneburit en del läskiga sjukhusbesök. Ett tag döpte vi nästan om Vårruset till Bårruset och Dårhuset.
Men alla har överlevt, gud ske pris, och alltid har killarna och tjejerna ställt upp för varandra med stora leenden och en inställning om att allt går att lösa. Jag tror att det är ett speciellt släkte som hoppar på sådana här galenskaper, människor som trivs på turné: Problemlösarna. Vi som älskar att skjuta lite från höften. Som vet att allt ordnar sig om vi hjälper varandra. Som jag trivs med sådana människor! Jag skulle vilja prenumerarera på dem, om det gick.

Lite roliga fakta kanske också kan vara kul så här i slutet.

 • 2015 har 100 000 tjejer och kvinnor i alla åldrar sprungit Vårruset.
 • Det har varit 18 lopp på 17 platser, en sammanlagd löpsträcka på nio mil.
 • Det har gått åt 110 000 bananar.
 • Vi har hinkar i oss ungefär 600 000 deciliter vatten i vätskekontrollerna.
 • Det har delats ut 50 000 flaskor Au naturel juicer.
 • 18 000 picknickkorgar har det festats på, innehållande tortillabröd, kyckling, skinka, kex, keso, philadelphiaost, sallad och annat smått och gott.
 • Coop har lottat ut 45 000 kronor i presentkort på mat.
 • 36 lyckliga tjejer har vunnit lyxiga träningsresor med Springtime till Portugal.
 • Och – inte minst viktigt – det har samlats in över 300 000 kronor till SOS Barnbyar. Hurra för det!
 • Loppet då? Jotack, det var fem vackra kilometer med start strax norr om Badhusparken, över gångbron till Frösön och Storsjöns berömda vatten. Något odjur såg jag dock aldrig skymten av, sorgligt nog. Bara några glada hundar som skällde lite glatt och hejande.

Vi sprang längs vattnet mest hela tiden, det var tidvis lite trångt och jag hade väldigt stumma ben. Men det får man ha om man har sprungit fyra lopp på en vecka och mer än 7,5 mil på en månad. Solen sken på oss allihop, vilket var förvånande, för som vanligt hade det varit regnstorm strax innan start. Ja, se detta Vårrusk.
Något personligt rekord kunde jag inte stoltsera med idag, inte när det gäller tiden. Men jag fick hjälpa rekordmånga stackare som hade tagit ut sig totalt och låg och mådde pyton i målet. Någon hade inte ätit innan loppet. Det ska man göra, hör ni det? Dricka och äta. Annars blir det tokigt.

Möjligtvis gick det rekordfort att få ner alla tälten – eftersom vi alla hjälptes åt. För nu ska det bli en liten avslutningsfest, såhär sista natten med gänget.

Så – återigen – vill jag tacka hela Vårrusgänget för en fantastisk loppturné. Tack från djupet av mitt hjärta. Denna härliga cirkus kommer jag att minnas hela livet.