Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Hillevi Wahl bloggar om ett aktivt liv
Hillevi Wahl

Hillevi Wahl är journalist, författare, föreläsare, hälsoinspiratör – och tokig i att träna. Men innan Hillevi fyllde 45 hade hon inte tränat alls.

#50-lopp nr 40: Söder Runt Bild: Hillevi Wahl

#50-lopp nr 40: Söder Runt

Publicerat: 2015-06-14   |  Hillevi Wahl

Jag tog cykeln till loppet. Bara att få skriva den meningen är skönt. Jag cyklade i lugn takt över Västerbron i denna, kanske världens vackraste stad. I Tantolunden var det redan fullt med folk som firade sommaren på sina picknickfiltar. Barnen badade i det småkalla vattnet och ville aldrig komma upp.
Föräldrarna satt på stranden och klipporna och manade på barnen:
”Du skulle ju bara doppa fötterna!”
Vips var ungarna i med kläder och allt.
Det var en sådan dag. En sådan varm sommardag på Söder i Stockholm.
Jag hade en stund över sedan jag hämtat nummerlappen och satt på klipporna och tittade ut över skådespelet, vattnet, båtarna som for förbi. Efter hand kom de andra löparna och satte sig bredvid mig på klipporna. Detta var vår uppladdning inför loppet. Med vilopuls och solglitter i ögonen.

Förra gången jag sprang Söder Runt, var 2012. Då startade loppet mitt på dagen i gassande sol och jag minns att jag var glad att jag ens kom i mål, för det var bara en enda vätskekontroll och löparna mådde så dåligt i värmen att jag inte har velat springa loppet sedan dess.

Men nu hade jag hört att det blivit så mycket bättre. Nu gick loppet på kvällen, närmare 20-snåret, och vätskekontrollerna var uppstryka på ett bättre sätt. Allt var bättre nu. Sa de.

Så bra! Tänkte jag och satte igång min nya Tomtom-klocka, med pulsmätare direkt i armbandet. Nu skulle jag se hur jag låg till rent pulsmässigt när jag sprang en mil. Det var för övrigt rätt länge sedan jag kutade tio kilometer och var lite nyfiken på hur det skulle gå i drygt 25 graders värme.

Vilopulsen låg runt 60, men så fort speakern sa att nu var det dags, då sköt den upp till 90. Adrenalin är en kul grej.

Att springa runt Södermalm är en ren fröjd. Rent generellt. Starten är vid Tanto, sedan springer man längs vattnet mot Ligna Båtklubb och vidare mot Eriksdalsbadet. Lummigt, vackert och idel sköna människor som hejar från sina prunkande kolonilotter eller raggaekaféet. Ungefär här, efter 2,3 kilometer kom också loppets enda vätskekontroll!
Allvarligt. Efter 2 kilometer har man ju knappt startat. Varför lägger man en vätskekontroll där? Jag tror inte ens alla stannade – många tänkte nog att ”jag tar nästa”.

Bort från Eriksdalsbadet springer man genom Skansbrons vackra valv. Och Norra Hammarbyhamnen hade den största hejarklacken, inte minst från Thaibåten.

Under Danviksbron stod några sköna lirare och spelade musik på högsta volym. Och någonstans vid Masthamnen började jag känna att vätskebristen började ge sig till känna. Jag frågade en funktionär var nästa vätskekontroll var.
”På Söder Mälarstrand, tror jag”, svarade han.
Vilket visade sig vara helt fel. För. Det. Kom. Aldrig. Någon. Mer. Vätskekontroll.

Trots att det står tydligt på hemsidan att det skulle vara minst 2 vätskekontroller: ”Vätska kommer att delas ut vid två tillfällen med lämplig intervall beroende på väderlek.”

Vid Slussen kunde man blöta ner huvudet under en dunk vatten, men det var allt. Inga muggar. Ingen vätska. Bara tre dunkar vatten som hälldes ut på gatan. Jag trodde fortfarande att det skulle komma en vätskekontroll till. Hade jag vetat att det inte skulle komma något mer vatten hade jag druckit direkt ur händerna.

Tuffaste sträckan är de sista tre kilometrarna längs Södermälarstrand. Ändå lyckades jag hitta någon form av flow just här. Värmen och torkan gjorde att jag drog ner på tempot och bara matade på. För första gången kunde jag känna att mina ben ”studsade” från rumpmusklerna. Jag behövde inte ta i. Jag sköt från höften.

Sista biten swischar man förbi Långholmen och Reimersholme innan man spurtar in i mål. Och får vatten! Haleluja! Och medalj.
Vi var 1200 som sprang och fick medalj och en vattenflaska i belöning. Bra jobbat!
Till arrangörerna av detta vackra lopp vill jag dock rikta en allvarsam uppmaning: Fixa fler vätskekontroller! Annars kommer någon att tuppa av. På riktigt.

Efter att ha halsat vattenflaskan i ett enda drag så var jag redo att cykla hem över Västerbron igen. I denna vackra, vackra stad. Och jag kände mig lycklig över att det gick så bra att köra en mil, trots värme och vätskebrist. Det är ett skönt formbesked inför Kilian’s Classik i början på juli.

Klocka

Väl hemma kollade jag av banprofilen och pulsen med nya roliga leksaken. Mest intresserad var jag av att veta vad min högsta puls låg på – och var jag ligger när jag mår som allra bäst. Min absolut högsta puls på Söder Runt låg på 189. Då tyckte jag det var kämpigt. När jag mådde som allra bäst, när jag kom in i mitt flow, låg jag på 175. Det ska bli kul att se om jag behåller det idealet, eller om det kommer att förändras över tid.