Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Hillevi Wahl bloggar om ett aktivt liv
Hillevi Wahl

Hillevi Wahl är journalist, författare, föreläsare, hälsoinspiratör – och tokig i att träna. Men innan Hillevi fyllde 45 hade hon inte tränat alls.

Marholmsloppet Bild: Hillevi Wahl

#50-lopp nr 42: Marholmsloppet

Publicerat: 2015-07-07   |  Hillevi Wahl

Marholmsloppet hade jag aldrig tidigare hört talas om och hade väl aldrig hittat till, heller, om inte min kompis Nettan tipsat mig via Facebook. Jag älskar när mina facebookvänner tipsar om nya och lite annorlunda lopp att springa. Fortsätt gärna med det!
Marholmsloppet ligger som namnet antyder på Marholmen, vackert och fint beläget i Roslagen, strax söder om Norrtälje.
När jag nyfiket läser på om grosshandlarvillan och området så ser jag att en grosshandlare Nils Berg köpte hela ön för 9 000 kronor och byggde flera privata sommarhus på ön. I samband med den stora strejken mellan arbetare och arbetsgivare 1090 fick Nils och frun Hanna Berg upp globen för arbetarfamiljernas svåra situation och donerade fastigheter till LO för att hjälpa utsatta kvinnor ur arbetarklassen. Engagemanget fortsatte genom vänskapen med Natanael Beskow som startade folkhögskola för kvinnor ur arbetarklassen.
Natanaels fru Elsa Beskow, en av våra mest kända barnboksförfattare, har bidragit med färgsättning och vackra målningar i och på skolhusen.

Vackert så. Och jag som råkade fylla femtio just denna dag tyckte att det var ett alldeles makalöst vackert ställe att fira detta på. Alla barn i bilen och picknickkorgen full – här var det dags att springa och leka och bada. Vi spelade badminton på tennisbanan, hängde i linbanor, klättrade i ställningar och sköt prick med min nya födelsedagsarmborst (!). Dock med sugproppar, så det uppstod aldrig blodvite.

Barnen sprang först. Lykke sprang 500 meter, Movitz en hel kilometer och jag sprang fem. Det ska sägas med en gång, att det var inga slashasar som sprang loppet. De flesta, både barn och vuxna, var supersprinters och flög iväg i ett himla tempo. Men vi var en tapper skara som flåsade oss igenom värmen på säkert årets varmaste dag. Runt hela ön, vid badviken och glasskiosken och trampbåtarna och kanoterna. Över ett par vackra broar, längs med vattnet. In på stigar i skogen och uppför trailbackar och nerför backar och upp och ner igen. Den utlovade vätskekontrollen var det lite si och så med. Den var väl gömd, mellan benen på en funktionär, som när det var en kilometer kvar väste något till en ännu tröttare löpare bakom mig: ”pssst, behöver du vatten?”
Det behövde hon. Och egentligen vi andra också. Men det var bara en kilometer kvar och ett par broar till. Och snart var jag i mål och hela familjen jublade. Och där fanns det tjusiga karaffer med vatten som det stod Marholmen på. Fint ska’re’va. Jag tror jag drack upp två karaffer vatten på ett bräde.
Sedan var jag i god form igen.
Jag tror att det kan ha varit ett par hundra som sprang. Inklusive barnen. När siste kvinna hade sprungit i mål var det prisutdelning. Först när ettan, tvåan och trean hade fått sina pokaler fick de andra barnen sina medaljer, vilket kändes lite elitisktiskt. Det vanliga är ju att barnen får medalj när de kommer i mål.

Vi som var vuxna fick inga medaljer alls. Men å andra sidan hade de utlovat att man kunde vinna på sitt startnummer. Och döm om min förvåning när jag plötsligt hörde ”246 Hillevi Wahl” ropas upp.
”Hurra!” tjoade jag och fick en fin Marholmen-spa-kimono.
”Och jag som fyller femtio och allt”.
”Grattis!”, sa speakern och fick alla att stämma upp i en ja-må-hon-leva och fyrfaldigt hurra. Himla fint och vackert.
Barnen var glada, jag var glad och när vi kom ner till stranden och badade järnet så fick Gunnar och Elliot hyra trampbåt och var glada som bara den.

En himla bra födelsedag. Jag borde alltid fira min födelsedag med att springa lopp! Hurra! Hurra! Hurra! Hurra!