Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Hillevi Wahl bloggar om ett aktivt liv
Hillevi Wahl

Hillevi Wahl är journalist, författare, föreläsare, hälsoinspiratör – och tokig i att träna. Men innan Hillevi fyllde 45 hade hon inte tränat alls.

Straffrundan Bild: Hillevi Wahl

#50-lopp nummer 27: Straffrundan

Publicerat: 2015-05-11   |  Hillevi Wahl

Springskytte. Det låter ju heltokigt. Räcker det inte med att behöva springa, liksom. Men jösses så roligt det var!

Jag tog med mig hela familjen för att springa Straffrundan på Östermalms IP.

Tävlingen är tänkt att vara startskottet för en ny och spännande motionsform för hela familjen, både motionärer och elitidrottare. Till skillnad från skidskytte så kan sporten utövas året runt.

Vi var ett hundratal nyfikna och smått nervöst kom smygandes till instruktörerna för att få provskjuta. Före start fick vi också en genomgång av reglerna – för ingen av oss visste heller riktigt hur det skulle gå till.

Så här var det upplagt:

Själva tävlingen bestod i fem löprundor på 800 meter genom skogen vid Östermalms IP. Vi startade i hockeyhallen och sprang ett varv, spurtade in i hockeyhallen, blev tilldelade en skjutbana, kastade oss ner på magen och laddade gevären och sköt fem skott.

Gevären var elektroniska med exakt precision, det blev alltså inga rekyler, inga kraftiga skott och inga hylsor på marken. Och ingen kunde skadas. Himla bra.

För varje bommat skott fick vi springa en straffrunda på femtio meter inne i hockeyhallen. (Det fanns ingen is kvar, för den som undrar).

Efter eventuell straffrunda, eller direkt efter fem träffar så var det bara att kuta ett 800-metersvarv i skogen igen och göra samma procedur när man kom in till varvning vid skjutbanan.

Sista gången vi sprang in i arenan, så var det bara att sprinta direkt in i mål.

Sammanlagda sträckan blev alltså 4 km – plus eventuella straffrundor. Max antal träffar var 20 – och jag sköt 17! Med hög puls! Och då hade jag fått springa med sjuåriga Lykke på ryggen ett varv och tröstat gråtande barn ett annat så mina känslor och flåset var all over the place.

Mina NMT-kompisar var väl representerade och tyckte precis som jag att det var sjukt roligt. Varje gång det lyser grönt för träff blir man helt euforiskt lycklig, och så lätt det var! Jag kände mig som värsta prickskytten när jag laddade om och tryckte av. Utanför ishallen kunde vi också testa pistolskytte. Där sköt vi fullträff på fullträff.

 Så vad säger vi: Springskytte är verkligen en pangsport och Straffrundan var en fullträff!