Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Hillevi Wahl bloggar om ett aktivt liv
Hillevi Wahl

Hillevi Wahl är journalist, författare, föreläsare, hälsoinspiratör – och tokig i att träna. Men innan Hillevi fyllde 45 hade hon inte tränat alls.

50 lopp intro av Hillevi Bild: Hillevi Wahl

#50lopp för att fira 50!

Publicerat: 2014-12-01   |  Hillevi Wahl
Kategori: Hälsa

Nästa år fyller jag 50 och egentligen är jag inte mycket för att ha kalas och bjuda hem folk. Men samtidigt, femtio är signifikant.
Lite trött är jag också på alla de som säger att det är så förfärligt att fylla 50 för då vill ingen ha en och man var ful och rynkig och det kärringhänger lite överallt på kroppen.
Byt fokus! vill jag ropa till alla dessa slokande människor.

Var glad och stolt över den fantastiska kropp du har! Skit i rynkorna och hänget, fatta vilken mirakelmaskin den är. Min och din kropp kan springa i berg, den kan krama barn, den kan göra bomben i simbassängen och den kan bada nakenbad varma sommarkvällar. Den kan göra 35 armhävningar på raken bara man övar lite, den kan springa Tjurruset och bli härligt lerig och lycklig, den kan hoppa i vattenpölar och kasta sig i lövhögar. Den kan cykla och vandra till de mest fantastiska platser. Den kan fortfarande ta oss med på många äventyr.

Så föddes idén med att fira min fina kropp. Fira att den har funkat i 50 år och fortfarande slår mig med häpnad. Det var bara fem år sedan jag upptäckte NMT, Nordic Military Training, och det var bara tre år sedan jag återupptäckte orienteringen och började kuta i fjällen med packning på ryggen och kompassen i handen. I sommar har jag upptäckt Roslagsleden och förvånats över hur många timmar i sträck mina ben orkar bära mig över stock och sten. Dessutom har jag simmat i havet nästan varje dag. Bara för att.
Under vandringen i Roslagen fick jag min lite crazy idé: Jag ska springa 50 lopp för att fira att jag fyller femtio nästa år.

Jag har kollat Löparkalendern och det ser ytterst görbart ut. Ungefär ett lopp i veckan, lite fler på sommarhalvåret och lite färre på vintern. Alla lopp och orienteringstävlingar räknas. Små och lokala eller stora jättejippon. Jag kommer att blogga om dem allihop – och kommer att fira under femtiotvå veckor tillsammans med tiotusentals andra endorfinstinna människor. Kan det bli en bättre femtioårsfest än så?

Självklart börjar jag med det svåraste och tuffaste: BAMM 2014. 
Nu kör vi!