Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Hillevi Wahl bloggar om ett aktivt liv
Hillevi Wahl

Hillevi Wahl är journalist, författare, föreläsare, hälsoinspiratör – och tokig i att träna. Men innan Hillevi fyllde 45 hade hon inte tränat alls.

Springcross - medalj Bild: Hillevi Wahl

#50lopp nr 20: Springcross

Publicerat: 2015-04-20   |  Hillevi Wahl

Tjugonde loppet blev ett härligt utmanande Springcross. Fast det hade jag knappt koll på. Jag tänkte att det blir väl ännu ett lopp på vackra Djurgården, och vilket härligt väder vi fick!
Jag hittade rätt lätt till startområdet och vad dök upp där om inte sköna NMT-gänget med fina NMT-bilen och servade oss NMT:are med godis, bananer, kaffe, bullar och pepp.
Blåväster, grönvästar och rödvästar, alla var där och började fråga om banan. Någon hade kollat. Det var lera de två första kilometrarna, sedan blev det lättare.

Springcross - NMT

Jag tittade skeptiskt mot det hållet de pekade. Men vänta nu. Lera i två kilometer? Ja, det stämde, starten gick raka vägen till skogs. Inga vanliga breda Djurgårdsvägar, här inte. Nu snackar vi mer militärträningsstyle. Vilket fick mig att piggna till lite. Var det så det var med Springcross? Det hade jag glömt.
”De har gjort om banan i år”, sade någon. ”Nu är det mer utmanande, mer terräng.”
Aha!
Det var därför de hade rekommenderat broddar. Sådan tur då att jag hade just det.

Springcross - start

Pang, starten gick. Och det var trångt i starten. Många ville fram först. Men jag höll mitt eget tempo. Precis som man ska. Alltid sitt eget tempo i början, sedan kan man dra på på slutet om man har krafter kvar.
Det var uppåt, uppåt, uppåt mest hela tiden. Sedan lite neråt och lite uppåt och neråt igen. Många stigar kände jag igen från träningen, kul! Men ibland dök vi upp i skogen på helt nya ställen. Ännu kuligare!
Mycket terräng. Många stockar att trampa på. Många att hoppa över. Många stora stenar och små stenar och mindre klipphällar och grenar och lerdiken och tja, natur helt enkelt.
Så jag kutade glatt på och det var inte förrän efter fyra kilometer som den där hiskeliga zickzackuppförsbacken kom. Det var då jag insåg hur mycket mjölksyra de fem andra backarna hade gett mig, för jag kom knappt upp i första eller andra etappen av sicksackandet innan jag fick börja gå. Det var totalstopp. Försökte halvspringa, men det gick bara ett steg i taget. Närmare toppen fick jag fart igen och kunde springa som en gasell mot mål, och skenade närmast som i full galopp över mållinjen – vilket direkt kändes som ett stort attans! För då hade jag ju massor av energi kvar.
Nästa år. Då ska jag komma ihåg hur ett Springcross kan vara och disponera loppet lite klokare. Kanhända är jag ännu starkare då. Och kan springa uppför samtliga backar. Det bestämmer vi. Här och nu.