Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Hillevi Wahl bloggar om ett aktivt liv
Hillevi Wahl

Hillevi Wahl är journalist, författare, föreläsare, hälsoinspiratör – och tokig i att träna. Men innan Hillevi fyllde 45 hade hon inte tränat alls.

#50lopp nr 39: Bagisloppet Bild: #50lopp nr 39: Bagisloppet

#50lopp nr 39: Bagisloppet

Publicerat: 2015-06-10   |  Hillevi Wahl

Världspremiär! Det är inga dåliga grejer att få vara med om det. Speciellt inte när det gäller ett lopp. Bagisloppet arrangerades för första gången någonsin, med start och mål vid Bagarmossens skola – och det är svårt att tro att arrangörerna har gjort detta förut – för det var ett helproffsigt arrangemang från början till slut. De hade till och med lyckats få dit Bagarmossesonen och orienteringsvärldsmästaren Gustav Bergman.
Han sprang för övrigt i mål som segrare även i Bagisloppet på nästan exakt samma tid som jag. Skillnaden var bara att han sprang dubbelt så långt, 10 km.

Tidtagningen var från proffsiga Racerunner – och det fanns alla faciliteter på området, inklusive omklädningsrum i skolan! Det finns nästan inte lopp med omklädningsrum numera. Guldstjärna på det.
Extra pluspoäng också för att barnloppet var helt gratis, närmare tvåhundra barn sprang i mål och fick medalj av en präst!
Kyrkan i Skarpnäck var sponsor – och till och med prästen blev rörd när alla de duktiga barnen kämpade sig i mål.
"Jag gav en liten välsignelse över varje barn, tyst för mig själv när jag hängde medaljen om halsen", log hon.
Helt rätt! Kropp och själ hör ihop.

Vuxenloppet hade 330 startande och vi delades proffsigt upp i olika startfållor, de som skulle springa milen under 40 minuter fick stå i främsta ledet och sedan blev det nya led i fallande skala. Självklart stod Gustav Bergman allra längst fram.
Det var varmt så ini bängen och redan efter hundra meter kändes det som om benen ville gå hem och lägga sig. Bagislöparna var dessutom snabba rackare och det kändes som om jag tappade placeringar hela tiden. Men jag är sliten nu och min räliga förkylning vägrar släppa och astman gillar inte värmen och yadayadayada...
Så jag knatade på och filmade lite mellan varven. Det var ett superfint lopp, hela vägen. Vi sprang över torget två gånger och jag blev lika glad varje gång. I stort sett hela Bagarmossen en välbevarad 1950-talsförort. Arkitekturen är bevarad men det vilar också en 50-talsnostalgi över alltihop med funkisbarnvagnar och kvinnor i prickiga klänningar och hatt och en kille som lirade rocklåtar med fantastiskt sväng. Fint.

Vi sprang genom lummiga parker, kilometerskyltarna satt exakt där de skulle, och överallt hejade bagisborna med glada tillrop. Det var trevåningshus och villor om vartannat och vid den enda vätskekontrollen stod ett gäng barn och delade ut vatten och hemgjorda, färgglada chokladbollar! Så charmigt! Ännu fler pluspoäng.
Barnen, som sprungit klart sina lopp, blev riktigt i gasen när jag kom in på upploppet. Jag trodde att de ville springa kapp med mig och heja in mig i mål, men sedan insåg jag att Gustav Bergman spurtade förbi. Med barnen i hälarna. En himla bra idol för barnen.
Min tid – om man tar bort tid för filmandet – blev trots allt ganska bra. 28.03. Min näst bästa någonsin. Och jag var långt ifrån sist. Såklart. Tack Bagisloppet och Skogsluffarnas OK för en premiär i världsklass!