Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Hillevi Wahl bloggar om ett aktivt liv
Hillevi Wahl

Hillevi Wahl är journalist, författare, föreläsare, hälsoinspiratör – och tokig i att träna. Men innan Hillevi fyllde 45 hade hon inte tränat alls.

Lykke älskar lopp Bild:

7 roliga lopp för hela familjen!

Publicerat: 2016-01-24   |  Hillevi Wahl

Klart ungarna ska få springa lopp! Mina barn älskar att springa lopp. Det är så kravlöst och roligt. Som en folkfest, med musik och dans och roliga upptåg. Alla får springer medalj eller t-shirt och goodiebag! Oavsett om man springer fort eller långsamt. Det kan göra den mest blyga unge fullkomligt överlycklig och stolt.
 
I år gör Stockholm Marathon Gruppen en extra satsning på barn, ungdomar och familjer. High five på den! Här är sju roliga lopp för barnen:

16 april:
Spring Cross
Riktig terränglöpning i Lill-Jansskogen. Loppet har funnits i många år, men 2016 är det premiär för killar och tjejer 9-15 år. Banan mäter cirka 3 km.
Information och anmälan här: http://springcross.se 

4 juni:
Junior Marathon 
Premiären i fjol samlade 400 deltagare. Loppet avgörs samtidigt som ASICS Stockholm Marathon med start och mål på samma plats som maratonlöparna. Start 15 minuter efter stora loppet och målgång innan maratonlöparna går i mål på Stockholms stadion. Åldrar 14-19 år. Alla får en t-shirt. Loppet är 4,2 km.
Information och anmälan: http://stockholmmarathon.se

5 juni:
Mini Maran 
Sveriges största ungdomstävling. Det är en cool inramning med stor aktivitetsyta vid startområdet på Östermalms IP. Här kan du både få ansiktsmålning och testa olika grenar inom friidrotten. Målgången är på Stockholms stadion där alla får medalj och goodiebag. T-shirt till alla. Öppet för barn 5-13 år. En nyhet för året är att dagen avslutas med Hjärtebarnsloppet, ett lopp till förmån för hjärtsjuka barn. Alla intäkter från loppet går oavkortat till hjärtebarnsfonden.
Information och anmälan: http://minimaran.se

20 augusti
Bellmanstafettens familjedag
Sveriges största stafett-tävling avgörs under tre dagar. Lördagens stafett riktar sig till familjen. Vi gör kortare sträckor så barnen kan vara med. Bilda ett lag med familjen och/eller kompisar. Och varför inte utmana grannfamiljerna! Det är 5 deltagare i varje lag och de kortare sträckorna (2,5 km) passar bra för barn från 9 år. Picknick till alla lag efter genomfört lopp.
Information och anmälan: http://bellmanstafetten.se

3 september
Lilla Tjejmilen
Det är Tjejernas dag på Gärdet den 3 september. Dagen börjar med Lilla Tjejmilen innan det är dags för de stora tjejerna. Skön stämning och många glada miner. Lilla Tjejmilen är öppet för tjejer 7-13 år. Alla för medalj, goodiebag och en t-shirt.
Information och anmälan: http://www.tjejmilen.se

17 september
Minitopploppet 
Familjedag i Hagaparken. Topploppet för de vuxna och Minitopploppet för barnen. Förutom loppet finns det hoppborg, tävlingar, ansiktsmålning och pyssel för barnen. Minitopploppet är öppet för barn 2-12 år, de minsta springer 200 meter, från sju år så är sträckan 1,1 km. Goodiebag efter målgången. Föräldrarna kan springa Topploppet som är 5 km eller 10 km.
Information och anmälan: http://topphalsa.se/topploppet-2016/

1 & 2 oktober
Kalvruset
Loppet för de tuffa tjejerna och killarna som inte är rädda för att bli skitiga. Loppet har de senaste åren ökat i popularitet och 2015 infördes två tävlingsdagar. Välj lördag eller söndag. Tävlingsplatsen är hemlig, men Kalvruset avgörs på samma plats som Tjurruset, någonstans i Storstockholmsområdet. Loppet är öppet för tjejer och killar 9-15 år.
http://www.tjurruset.se