Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Hillevi Wahl bloggar om ett aktivt liv
Hillevi Wahl

Hillevi Wahl är journalist, författare, föreläsare, hälsoinspiratör – och tokig i att träna. Men innan Hillevi fyllde 45 hade hon inte tränat alls.

Aktivitetskalendern del 1: Plåsterkull Bild: Hillevi Wahl

Aktivitetskalendern del 1: Plåsterkull

Publicerat: 2015-12-02   |  Hillevi Wahl

För tredje året i rad har vi gjort en aktivitetskalender. Den började vi med i samband med bokprojektet Experimentet, när vi testade att byta socker mot äventyr. Eftersom december vanligtvis är en sockerstinn månad tänkte vi att vi måste hitta en lösning på det också, hitta något som var mycket roligare än de där chokladkalendrarna vi hade köpt tidigare.

Lösningen blev: Aktivitetskalendern!
Varje lucka eller litet paketkuvert innehåller en aktivitet som barnen har önskat sig att vi ska göra, hela familjen och helst samma dag.
Och vilken succé det blev, redan första året. Vi längtade hela dagen efter att få prova något kul tillsammans, under mycket skratt och tjosan. Julen handlar ju om att vara med familjen och detta blev ett roligt, mysigt sätt att umgås.

1 december hade vi första lucköppningen. Aktiviteten var plåsterkull.
Det hade bara Lykke, 7, provat tidigare och fick berätta om reglerna:
”Man har två jägare som har en boll, som de får kasta mellan varandra. De ska träffa de andra med bollen. Blir man träffad på armen, till exempel, ska man skrika ”ARMEN!” och får hålla sig där med ena handen när man springer vidare. Om man får nästa träff på benet ropar den kullade ”BENET!” och springer vidare. Vid tredje träffen blir den kullade också jägare.

Eftersom det hade hunnit bli mörkt innan vi kom ut sprang vi omkring med pannlampor och ficklampor, vilket gav hela leken en helt ny dimension. Vi skrattade väldigt mycket! Alla gick verkligen all in. Och tioåringen meddelade stolt att han hade fått ihop 12900 steg på sin stegräknare, så det blev verkligen en hel del springande.
En mycket rolig aktivitet! Tack Lykke, för att du valde den.