Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Hillevi Wahl bloggar om ett aktivt liv
Hillevi Wahl

Hillevi Wahl är journalist, författare, föreläsare, hälsoinspiratör – och tokig i att träna. Men innan Hillevi fyllde 45 hade hon inte tränat alls.

Hillevi Wahl lär sig springa Bild: Hillevi Wahl

Äntligen ska jag lära mig springa!

Publicerat: 2015-02-20   |  Hillevi Wahl

Springskolan del 1

Jag vet att det låter helt bakvänt. För jag har väl ändå sprungit rätt många mil vid det här laget. Bara jag tittar mig omkring i vardagsrummet ser jag minst tjugofem medaljer som lyser upp tillvaron.

Och ändå: Jag kan inte springa.
Inte sådär som man ska.
Jag gör minst hundra fel hela tiden. Det vet jag med bestämdhet eftersom jag faktiskt har gått en sådan där dyr springkurs en gång, på den tiden jag trodde jag såg ut som Sofia Loren när jag sprang.
Kaxigt anmälde jag mig till en kurs för att lära mig springa snabbare och snyggare.
Men vet ni vad? De filmade oss! Mig! Och att se sig själv springa i slow motion kan vara det mest förnedrande jag har gjort i hela mitt liv.
Det var som att se en springande katastrof i elefantformat och med det där slow motion-ljudet ni vet moooooaaaoooooowwww.
Instruktören hade självklart vänligheten att tala om för mig exakt allt jag gjorde fel. Det var typ hundra grejer.
Efter den kursen ville jag aldrig springa mer. Det kändes som om det inte var någon idé. Hemskt, va?

Vilken tur då att jag har kompisar som Linda, som sa att "jag tycker du ska tänka att du kan välja vilken stil du vill springa med, din gamla glädjestil, eller den nya guldstilen".
Jag valde glädjen. Jag väljer alltid glädjen. Och då har jag inte ens läst Kaj Pollak.

Hillevis springskola

Så varför utsätter jag mig då för ännu en springkurs? Jo för att det är Miranda som håller i den. Så länge jag har sprungit lopp så har Miranda Kvist alltid susat förbi mig uppför backarna med ett glatt hejarop. "Heja Hillevi!" Hon har gjort tummen upp och klappat händer när det varit som kämpigast i uppförsbackar – och fast hon såklart ser att jag sprungit som en elefant, så har hon bara ropat: "Du ser stark ut Hillevi!"
Glädje.
Jag väljer Miranda och hennes skogstokiga grupp Team Nordic Training för att de springer på glädje, de peppar med glada tillrop och de kommer med feedback så att löpglädjen får en extra skjuts, inte tvärtom.
"Tryck fram höfterna, spänn rumpan, upp med bröstet och små steg, det ser bra ut!"
Och jag tänker att det är nog exakt så man ska ta sig an livet. Vad som helst som kommer i ens väg. Det är bara att trycka fram höfterna, öppna upp bröstet – och ta små steg.

Ps. Jag var ute och provsprang en runda i morse. Och vet ni vad. Jag klippte femton sekunder per kilometer! #detgårbranu

Alla delar i Springskolan