Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Hillevi Wahl bloggar om ett aktivt liv
Hillevi Wahl

Hillevi Wahl är journalist, författare, föreläsare, hälsoinspiratör – och tokig i att träna. Men innan Hillevi fyllde 45 hade hon inte tränat alls.

Ät tillsammans med era barn! Bild: Hillevi Wahl

Ät tillsammans med era barn!

Publicerat: 2015-07-01   |  Hillevi Wahl

När vi satte igång Experimentet ändrades också kosthållet i familjen. Det jag hade lärt mig från experter på Karolinska är att vissa barn föds hungrigare än andra. Som jag och min son som i dag är nio år. Han kom till mig en dag och sa:
”Mamma när du var liten var du en hungerflicka – och jag är en hungerpojke!”
Då trillade polletten ner för mig. Det var därför han aldrig blev mätt.
Men det fanns bot för det också, sa experterna på Karolinska. Hungerbarn behöver mat som innehåller mer protein och mindre kolhydrater – och lagas från grunden. Plus att mycket lek, rörelse och träning ger balans i den delen av hjärnan som är lite ”defekt”.
Eftersom både jag och Gunnar är uppvuxna på snabbmat och makaroner, hade vi dåligt självförtroende när det gällde matlagning.
Nu insåg vi att det var roligt och inte alls så svårt! Det går dessutom att få barn att gilla grönsaker. Får de bara vara med och stoppa ner råvarorna i matberedaren, kan de lägga i hur mycket grönsaker som helst!

Genom Experimentet började familjen äta middagarna tillsammans, sittandes vid matbordet. Vi införde en ny rutin:
Varje middag fick alla i familjen berätta vad som varit bäst och sämst under dagen. Även vi föräldrar. Det var ett bra sätt för barnen att komma nära vår vardag. Och barnen kunde ge de mest oväntade svar. Som att det bästa på dagen var att de hade fått om man vill ha bulgur eller potatis till köttet!

Ät tillsammans med era barn!