Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Hillevi Wahl bloggar om ett aktivt liv
Hillevi Wahl

Hillevi Wahl är journalist, författare, föreläsare, hälsoinspiratör – och tokig i att träna. Men innan Hillevi fyllde 45 hade hon inte tränat alls.

Hillevi Wahl i Prag Bild: Hillevi Wahl

Att springa lopp är som att vara kär

Publicerat: 2015-03-31   |  Hillevi Wahl

Det är något alldeles speciellt med att springa lopp i en stad. Det är som om man tatuerar in sitt namn med fötterna i gatan. Min stad, min stad, min, min, min! Man känner det med tårna, för varje steg. Man känner det med trampdynorna, känslan sprider sig uppåt vaderna, knäna och låren tills den når rumpan, bålen, ryggen och nacken och sedan – tjong! - rakt in i solar plexus.
Min stad!
Ända sedan jag sprang Stockholm halvmarathon 2011 har jag tänkt på det. Det är som om jag äger varenda asfaltsbit, gatusten, kurva och backar i Stockholm som vi sprang på. Bara jag åker förbi en sväng vid Vasaparken blir jag helt glad i kroppen. Det här är en plats jag känner igen. Med hela min inre känsla. Jag minns jublet. Någon kompis från träningen stod och ropade att jag såg stark ut. Och jag blev så gråtfärdigt lycklig över att hon såg mig och ropade mitt namn. 
Jag minns exakta nerförsbackar vid Slussen där jag sprang som ett flygplan för det var så härligt med en nedförsbacke. Jag minns dem alla. Sega uppförsbackar och underbara nerförsbackar. Långa raksträckor med motvind och lika långa sträckor på Söder Mälarstrand i medvind. 
Fortfarande kan jag känna den exakta känslan i kroppen när jag passerar ett gathörn där vi sprang. Även om jag sitter i en taxi. Jag kan bli helt lycklig. Jag minns vinden i håret, människorna som hejade, hur mycket det sved i låren, hur trött jag var eller hur lycklig jag var just där och då. Endorfinerna dansade jenka i huvudet och allt var så otroligt starkt. Lukterna, ljudet, sorlet, klappret av fötter i marken, någons leende, barnens framsträckta händer.
Jag kan bara jämföra långloppskänslan med att vara kär.
Har man varit kär i en stad minns man varenda gatsten. Man minns musiken. Man minns känslan i kroppen.
Vi som springer äger staden. 2011 ägde jag Stockholm och en del av mig äger fortfarande exakt de 21 kilometrarna vi sprang.
2015 ägde jag Prag, tillsammans med tiotusen andra som sprang på gatorna.
Att springa lopp är som att vara kär. Spring oftare!