Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

 • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
 • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Hillevi Wahl bloggar om ett aktivt liv
Hillevi Wahl

Hillevi Wahl är journalist, författare, föreläsare, hälsoinspiratör – och tokig i att träna. Men innan Hillevi fyllde 45 hade hon inte tränat alls.

Elliot, Movitz och Lykke blev helt förälskade i New York. Bild: Hillevi Wahl

Barnens 15 bästa tips till New York

Publicerat: 2016-06-15   |  Hillevi Wahl

Hur tyckte barnen att det var i New York? Har de några tips till oss som åker dit snart? Det är några av de vanligaste frågorna jag fått den senaste veckan. Så jag bad Elliot 13, Movitz, 10, och Lykke, 8, lista sina bästa New York-tips:

 1. Picknick i Central Park. Köp med frukt från något gatustånd och sitt och titta på folk som cyklar, springer, leker, sportar eller rastar hundar. Man tröttnar aldrig!

 2. Var ute mycket. Speciellt i parkerna och längs Hudsonfloden. Ta en smarrig glass från en färgglad glassbil och vila fötterna och huvudet en stund.

 3. Titta på streetdansarna, konstnärerna, akrobaterna. Köp fina halsband.

 4. Shoppa mycket! Kläder och amerikanskt godis och roliga saker, som ett marschmallows-gevär, It’s Sugar är en heltokig affär. 13-åringens favoritaffärer var GAP, Hollister och Best Buy.

 5. Åk tunnelbana! ”För det är coolt att kunna ta sig runt - och titta på folk.”

 6. Kolla upp din favorit-youtuber. Chansen är stor att de bor i New York – som Casey Neistat - och har du tur kan du komma med i nästa youtubeklipp.

 7. Köp en egen Frihetsgudinne-gloria och ta gratisfärjan till Staten Island: ”Det var kul att se Frihetsgudinnan så nära”.

 8. Minnesmonumentet 9/11 memorial. ”Det var häftigt med det stora hålet därnere. Att det rann ner vatten som kom upp igen, som i ett kretslopp. Att det var en tanke bakom alla namnen, att de som var kompisar hade sina namn bredvid varandra.”

 9. Lekparken i Central Park. Med vattenlek, såpbubble-dueller, gungor och lekkompisar.

 10. Bo gärna på 21:a våningen och sitt och titta på utsikten. Ibland dansar grannarna på taken.

 11. Ladda ner kartan över Manhattan till mobilen i Google maps. Då går du inte fel.

 12. Det är gratis wifi över nästan hela Manhattan. Link NYC är en gratistjänst med skärmar du kan använda direkt på gatan. Där kan du ladda din telefon också.

 13. Ta mycket foton och filma. Vi barn ser andra saker än ni vuxna. Låt det gärna rulla någon minut extra, det händer alltid något oväntat om man inte har så bråttom.

 14. Brooklyn Bridge ska man gå till! För det är coolt att kolla ner och ser häftigt ut.

 15. Försök att ta olika gator varje dag. Gå inte samma väg hem till hotellet, kolla in smågatorna, det är där det händer grejer! Det är där det godaste nybakta brödet eller kvällssnackset finns. 

Elliot gjorde en egen film under resan, titta och gilla gärna den här.